250 g punaseid läätsesid
4 dl kookospiima
1 hakitud sibul
2 hakitud tomatit
2-3 pikka rohelist tšillikauna
3 dl vett
Garneering:4 sl õli
1-2 suurt sibulat
peotäis värsket koriandrit
2 tl musti sinepiseemneid
Pane läätsed, kookospiim*, hakitud sibul, tomatid, viilutatud tšilli ja kollajuur potti. Lisa vesi ja hauta 20 minutit, kuni läätsed on pehmed. Maitsesta soola ja sidrunimahlaga sobivaks.
Prae poolitatud ja seejärel viilutatud sibul 4 sl õlis krõbedaks. Lisa sinepiseemned ja kergelt hakitud koriandrilehed ning kuumuta veidi.
Serveerimisel tõsta igale portsjonile veidi krõbedaid sibulaid, kõrvale paku lapikleiba.
Retsept on mugandatud briti ajakirjast Olive (March 2005, Coconut Dhal).
Kiirelt valmiv väga mõnus roog:)
Tõesti mõnus. Lisasin sidrunimahla ja soola ka.
Tundub, et olen teinud ja maitses imehea! Lihtne pealekauba ;)
Väga omapärane, hea ja hapukas. Mina tegin roheliste läätsedega.
eile tegin seda, väga njämm!
Lemmik roog.
Ma sibula jätsin välja, sest meil on siin üks sibulavihkaja, aga oli niisamagi väga mõnus. Sõime riisiga.
Tegin nüüd uuesti, seekord sibulaga, ja läätsede asemel kasutasin mungube (Nami-namis mungubade retsepte ei ole, aga minu hinnangul on need peaaegu samasugused kui läätsed). Keetmisaeg oli siis veidi pikem. Ikka oli väga hea.
Kookospiimaga läätse-dhal
Tõeline aasia fusion-roog - india dhal taipäraste maitsetega. Kasuta punaseid nn egiptuse läätsi (masoor dal).