Kookospiimaga läätse-dhal

Tõeline aasia fusion-roog - india dhal taipäraste maitsetega. Kasuta punaseid nn egiptuse läätsi (masoor dal).

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

250 g punaseid läätsesid

4 dl kookospiima

1 hakitud sibul

2 hakitud tomatit

2-3 pikka rohelist tšillikauna

1 tl kollajuurt ehk kurkumit

3 dl vett

sidrunimahla

Garneering:

4 sl õli

1-2 suurt sibulat

peotäis värsket koriandrit

2 tl musti sinepiseemneid

Valmistamine

Pane läätsed, kookospiim*, hakitud sibul, tomatid, viilutatud tšilli ja kollajuur potti. Lisa vesi ja hauta 20 minutit, kuni läätsed on pehmed. Maitsesta soola ja sidrunimahlaga sobivaks.

Prae poolitatud ja seejärel viilutatud sibul 4 sl õlis krõbedaks. Lisa sinepiseemned ja kergelt hakitud koriandrilehed ning kuumuta veidi.

Serveerimisel tõsta igale portsjonile veidi krõbedaid sibulaid, kõrvale paku lapikleiba.

  • Kui kasutad eriti kreemjat kookospiima, siis võid võtta kookospiima vähem (2-3 dl).

Retsept on mugandatud briti ajakirjast Olive (March 2005, Coconut Dhal).

LISA KOMMENTAAR

zoozi
postitatud 25.09.2010 21:14

Kiirelt valmiv väga mõnus roog:)

Pille @ Nami-Nami
postitatud 12.10.2010 17:03

Tõesti mõnus. Lisasin sidrunimahla ja soola ka.

Marju
postitatud 15.10.2010 15:38

Tundub, et olen teinud ja maitses imehea! Lihtne pealekauba ;)

Silja
postitatud 22.10.2010 13:06

Väga omapärane, hea ja hapukas. Mina tegin roheliste läätsedega.

Maria
postitatud 14.02.2011 17:10

eile tegin seda, väga njämm!

W
postitatud 01.05.2012 12:15

Lemmik roog.

Tiina
postitatud 07.01.2019 15:10

Ma sibula jätsin välja, sest meil on siin üks sibulavihkaja, aga oli niisamagi väga mõnus. Sõime riisiga.

Tiina
postitatud 03.03.2020 15:09

Tegin nüüd uuesti, seekord sibulaga, ja läätsede asemel kasutasin mungube (Nami-namis mungubade retsepte ei ole, aga minu hinnangul on need peaaegu samasugused kui läätsed). Keetmisaeg oli siis veidi pikem. Ikka oli väga hea.