1 sl rapsi- või päevalilleõli
2 hakitud sibulat
1-3 sl india karripastat
7.5 dl köögiviljapuljongit
400 g pakk külmutatud aedvilju - nt "Härmavili" panniroog
200 g punaseid läätsesid
hakitud värsket peterselli
Kollane riis:200 g basmatiriisi
Serveerimiseks:Kuumuta õli suures potis. Lisa sibul, prae parajalt tugeval tulel umbes 5-6 minutit, kuni sibul on kergelt pruunistunud.
Sega juurde karripasta* ja prae segades minut aega. Vala juurde veidi puljongit, kaapides poti põhjast sibulaid lahti. Siis kalla vähehaaval juurde ülejäänud puljong.
Lisa külmutatud köögiviljad, kata pott kaanega ning hauta 5 minutit.
Lisa läätsed ning hauta veel 15-20 minutit, kuni köögiviljad ja läätsed on pehmed.
Samal ajal keeda riis vastavalt pakendi juhistele, lisades keeduvette veidi kollajuurt. Nõruta hoolega.
Maitsesta karri soolaga, puista peale hakitud petersell.
Serveeri koos riisi, poppadumi-leiva ja mõne sobiva chutney'ga.
Retsept on mugandatud briti ajakirjast BBC Good Food (February 2002, Easy Peasy Lentil Curry).
Lihtne ja kiire läätsekarri
Kiire, odav ja tervislik vegetaarne läätsekarri; sisaldab vähe rasva ja sobib ka sügavkülmutamiseks.