Prantsuse sealihapasteet

Nn rillette-tüüpi prantsuse lihamääre, mida serveeritakse külma eelroana nt röstsaial.

Kogus
kuuele kuni kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1.5 kg kondita ja kamarata seakülge

4 viilu läbikasvanud suitsutatud peekonit

6 kadakamarja

6 tera musta pipart

2 suurt küüslauguküünt õhukeste viiludena

2 värsket tüümianioksa

1 loorberileht

1 tl (kuhjaga) meresoola

2.5 dl kuiva valget veini, vett või õlut

Valmistamine

Lõika sea kõhutükk ja peekon (eemalda kamarariba!) 2 cm tükkideks. Pane paksupõhjalisse ahjupotti. Purusta kadakamarjad ja pipraterad, pane koos küüslaugu, ürtide ja soolaga potti. Kalla peale vein vm vedelik, sega hoolega.

Kata ahjupott kaanega ning küpseta 150-kraadises ahjus 3,5 tundi, kuni liha on täiesti pehme.

Kalla poti sisu kausi kohale asetatud sõelale. Nopi hautatud ürdid (tüümianioksad ja loorberileht) välja.

Ribasta sealiha kahe kahvli abil, maitsesta vajadusel veel kord soola ja pipraga. Tõsta steriliseeritud purkidesse. Lase jahtuda. Kalla peale kurnatud rasvane leem, siis pane vähemalt 30 minutiks külmkappi.

Serveeri toatemperatuuril koos röstsaiaviilude, marineeritud punase sibula, kapparimarjade ja tillukeste marineeritud kurkidega (kornišonid).

Rillette'd säilivad kinnises purgis külmkapis kuni 2 nädalat.

Retsept on mugandatud briti ajakirjast Delicious (January 2009, Meat rillettes using pork). Pildid tegi Ilse.

  • Gluteenivaba, LCHF ja Paleo versiooni jaoks kasuta vedelikuna kindlasti veini ja mitte õlut!
LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 12.01.2016 11:15

Mulle meeldib, teen päris tihti sarnast pasteeti. Kui "päris" rillette retseptides on liha kerge soolamine enne, siis mulle maitseb just see kohe ahju variant rohkem. Vedelikuks kasutasin punast õlut. Veini võib vabalt ka veega asendada. Soovitan, saab nädalaks mõnusa leivakatte ;)