Kanalaksa

Taimaalt päris vürtsikas ja aromaatne kanasupp.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

2 pesa- ehk šalottsibulat

2 punast tšillikauna

5 cm jupp ingverijuurt

1 tl õli

2 sidrunheinavart

2-3 kanafileed

6 dl kanapuljongit

2 sl tai kalakastet

1 sl pehmet pruuni suhkrut

paar peotäit väiksemaid värskeid spinatilehti

2 dl kookospiima

2 laimi pressitud mahl

2 kimpu riisinuudleid

Serveerimiseks:

värsket koriandrit

laimi sektoritena

Valmistamine

Lõika šalottsibulad õhukesteks viiludeks, haki tšillikaunad, viiluta kooritud ingverijuur. Kuumuta pannil õli, prea sibulat, tšillit ja ingverit 2 minutit.

Lisa peenelt hakitud sidrunheinavarred, viilutatud kanafileed ja kanapuljong. Kuumuta keemiseni, siis lisa kalakaste, pruun suhkur ja keeda tasasel tulel 10 minutit, kuni kana on küpsenud.

Lisa spinatilehed, kookospiim ja laimimahl. Kuumuta, kuni spinat on 'närtsinud'.
Keeda riisinuudlid eraldi potis vastavalt pakendi juhistele, siis nõruta ja sega supi hulka.

Jaota supp taldrikutesse, kaunista koriandrilehe ja laimisektoriga.

Retsept on briti ajakirjast Delicious (December 2008, Chicken laksa).

LISA KOMMENTAAR