2 punast tšillikauna
5 cm jupp ingverijuurt
1 tl õli
2-3 kanafileed
6 dl kanapuljongit
2 sl tai kalakastet
1 sl pehmet pruuni suhkrut
paar peotäit väiksemaid värskeid spinatilehti
2 dl kookospiima
2 laimi pressitud mahl
2 kimpu riisinuudleid
Serveerimiseks:värsket koriandrit
laimi sektoritena
Lõika šalottsibulad õhukesteks viiludeks, haki tšillikaunad, viiluta kooritud ingverijuur. Kuumuta pannil õli, prea sibulat, tšillit ja ingverit 2 minutit.
Lisa peenelt hakitud sidrunheinavarred, viilutatud kanafileed ja kanapuljong. Kuumuta keemiseni, siis lisa kalakaste, pruun suhkur ja keeda tasasel tulel 10 minutit, kuni kana on küpsenud.
Lisa spinatilehed, kookospiim ja laimimahl. Kuumuta, kuni spinat on 'närtsinud'.
Keeda riisinuudlid eraldi potis vastavalt pakendi juhistele, siis nõruta ja sega supi hulka.
Jaota supp taldrikutesse, kaunista koriandrilehe ja laimisektoriga.
Retsept on briti ajakirjast Delicious (December 2008, Chicken laksa).
Kanalaksa
Taimaalt päris vürtsikas ja aromaatne kanasupp.