1 kg peeti
2 sl oliiviõli
8 oksa värsket tüümiani e. aed-liivateed
2 sl mett
1 sl palsamiäädikat
soola ja musta pipart
Eemalda peetidelt varre- ja juureots, pese ja kuivata juurviljad hoolega (soovi korral võid ka koorida). Lõika peedid ampsusuurusteks tükkideks. Laota ahjupannile, nirista peale õli, lisa koorimata küüslauguküüned, tüümianioksad ja maitseained.
Rösti 220kraadises ahjus 45 minutit, peete 1-2 korda pöörates.
Võta ahjupann korraks välja, lisa mesi, palsamäädikas ja 2 sl vett, sega läbi. Pane uuesti ahju ja küpseta veel 20-30 minutit, kuni peedid on pehmed ja kergelt karamellistunud.
Retsept on mugandatud briti ajakirjast "Tesco Vegetarian Magazine" (Winter 1998, Roasted beetroot with honey and thyme). Foto: Nami-Nami toimetaja Kaare Sova, stilistika: Nami-Nami toimetaja Martiina Anni.
Täitsa mõnus oli. Ka abikaasale maitses.
Maitses väga hästi ka tüümianita :)
Meeldis nii mulle kui mehele. Esimesel õhtul sõime tatrapudru kõrvale, teisel õhtul lisasin alles jäänud peedid salatisse.
Tüümian ei maitse, kasutasin küüslauku ja rosmariini (kuigi oleksin estragoni tahtnud, aga seda muidugi poodides pole :( ) Söön niisama ja lisades sinihallitusjuustu, saab kohe täitsa toeka söögi :)
Väga maitsvad!
Röstitud peedid mee ja tüümianiga
Eriti maitsva roa saad siis, kui kasutad röstimiseks väikeseid peete, mida tükeldama ei pea. Serveeri kuumi peete lisandina või jahtunult mõne salati komponendina.