Röstitud peedid mee ja tüümianiga

Eriti maitsva roa saad siis, kui kasutad röstimiseks väikeseid peete, mida tükeldama ei pea. Serveeri kuumi peete lisandina või jahtunult mõne salati komponendina.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 kg peeti

2 sl oliiviõli

8 küüslauguküünt

8 oksa värsket tüümiani e. aed-liivateed

2 sl mett

1 sl palsamiäädikat

soola ja musta pipart

Valmistamine

Eemalda peetidelt varre- ja juureots, pese ja kuivata juurviljad hoolega (soovi korral võid ka koorida). Lõika peedid ampsusuurusteks tükkideks.  Laota ahjupannile, nirista peale õli, lisa koorimata küüslauguküüned, tüümianioksad ja maitseained.

Rösti 220kraadises ahjus 45 minutit, peete 1-2 korda pöörates.

Võta ahjupann korraks välja, lisa mesi, palsamäädikas ja 2 sl vett, sega läbi. Pane uuesti ahju ja küpseta veel 20-30 minutit, kuni peedid on pehmed ja kergelt karamellistunud.
 

Loe veel:

Retsept on mugandatud briti ajakirjast "Tesco Vegetarian Magazine" (Winter 1998, Roasted beetroot with honey and thyme). Foto: Nami-Nami toimetaja Kaare Sova, stilistika: Nami-Nami toimetaja Martiina Anni.

 

LISA KOMMENTAAR

Zoozi
postitatud 14.07.2009 08:00

Täitsa mõnus oli. Ka abikaasale maitses.

Kajakas
postitatud 11.08.2011 22:58

Maitses väga hästi ka tüümianita :)

Triin28
postitatud 22.01.2015 12:57

Meeldis nii mulle kui mehele. Esimesel õhtul sõime tatrapudru kõrvale, teisel õhtul lisasin alles jäänud peedid salatisse.

Kristiina
postitatud 27.09.2015 14:57

Tüümian ei maitse, kasutasin küüslauku ja rosmariini (kuigi oleksin estragoni tahtnud, aga seda muidugi poodides pole :( ) Söön niisama ja lisades sinihallitusjuustu, saab kohe täitsa toeka söögi :)

Kaare
postitatud 18.09.2019 08:47

Väga maitsvad!