Värskendav suvine tomatisalat, mis sobib hästi peale juustuga pastarooga või niisama krõbeda leivaga.
1 sl külmpressitud oliiviõli
3 suurt küpset tomatit
1 küüslauguküüs
2-3 lehte värsket basiilikut
2 tl kvaliteetset palsamiäädikat (balsamico)
soola ja musta pipart
Lõika tomatid sektoriteks, haki küüslauk ja lõika basiilikulehed ribadeks.
Sega kõik ained omavahel. Serveeri toatemperatuuril. Retsept on raamatust "Sundays at Moosewood Restaurant" (Marinated tomato salad, koguseid veidi muudetud). Pildi tegi TULLIA.
Mõnus mahlane ja kergelt hapukas tomaisalt. Eriti meeldis mulle see, et serveerida tuli toatemperatuuril.
Marineeritud tomatisalat itaalia moodi
Värskendav suvine tomatisalat, mis sobib hästi peale juustuga pastarooga või niisama krõbeda leivaga.