Marineeritud tomatisalat itaalia moodi

Värskendav suvine tomatisalat, mis sobib hästi peale juustuga pastarooga või niisama krõbeda leivaga.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1 sl külmpressitud oliiviõli

3 suurt küpset tomatit

1 küüslauguküüs

2-3 lehte värsket basiilikut

2 tl kvaliteetset palsamiäädikat (balsamico)

soola ja musta pipart

Valmistamine

Lõika tomatid sektoriteks, haki küüslauk ja lõika basiilikulehed ribadeks.

Sega kõik ained omavahel. Serveeri toatemperatuuril.

Retsept on raamatust "Sundays at Moosewood Restaurant" (Marinated tomato salad, koguseid veidi muudetud). Pildi tegi TULLIA.

LISA KOMMENTAAR

Tullia
postitatud 11.10.2009 08:39

Mõnus mahlane ja kergelt hapukas tomaisalt. Eriti meeldis mulle see, et serveerida tuli toatemperatuuril.