Tee kaladele külje peale terava noaga 2-3 sisselõigat. Maitseta kalad seest ja väljast soola ja pipraga, nirista peale oliiviõli. Pista kala kõhtu veidi maitserohelist, soovi korral ka sidruniviilud või -sektorid.
Eriti mugav on kala grillida spetsiaalse grillresti abil, mille vahele kala “lõksu” panna, aga saab ka tavalisel grillrestil või isegi kuumas ahjus panni peal.
Küpseta kala grillil umbes 7 minutit, kuni nahk on kenasti krõbe. Siis pööra kala ümber ja küpseta umbes 7 minutit ka teiselt poolt.
Lõika sidrunid pooleks ja anna ka neile grillil veidi maitset. Serveerimisel võid kalale määrida ka maitsevõid, kindlasti pigista peale aga grillitud sidruni mahla.
Grillitud terve kala
Sellisel moel saab edukalt grillida suuremaid ahvenaid, aga ka huntahvenat ja kuld-merikokre. Pildil ongi viimased.