Vokitud kirsstomatid basiilikuga

Isegi suvisel ajal võivad mõnikord kirsstomatid pettumise valmistada. Nende vokkimine aitab maitset tugevdada ja tulemuseks on väga mõnus lisand erinevate roogade, eriti kalaroogade juurde.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

4 sl oliiviõli

500 g kirsstomateid

1-2 küüslauguküünt

peotäis värsket peterselli

20 värsket basiilikulehte

1 tl tüümiani e. aed-liivateed

2 tl suhkrut

soola ja musta pipart

Valmistamine

Loputa tomatid ja nõruta hoolega. Haki küüslauk, petersell ja basiilikulehed, pane väikesesse kaussi. 

Kuumuta (vokk)pannil õli tuliseks. Lisa kirsstomatid, maitsesta soola, pipra ja suhkruga. Alanda panni kuumust ning prae tomateid paar-kolm minutit.

Sega juurde ürdi-küüslaugusegu, sega läbi ning serveeri kohe. 

Nipid ja soovitused:

  • Tegelikult on need praetud ja seejärel ürtidega segatud tomatid väga maitsvad ka järgmisel või isegi ülejärgmisel päeval, siis juba külma roana.
  • Suhkru lisamine on vajalik vaid selliste lahjemate tomatite puhul. Kui tomatid on maitsvad, siis jäta suhkur ära. 

Loe veel:

Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu&Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp

LISA KOMMENTAAR

Vernanda
postitatud 27.11.2008 09:31

nii nunnud ja värvilised!

Maris
postitatud 12.05.2009 13:52

Taevalik! Kiire ja oi-kui-maitsev. Kindlasti tasub järgida soovitust serveerida soojalt.