8 suurt küpset ploomi
1 punane paprika
2 punast sibulat
6 pardikoiba
2.5 cm jupp riivitud ingverijuurt
2 suurt punast tšillikauna
2 tl hiina viievürstisegu
1.5 dl oliiviõli
tükk kaneelikoort
2.5 dl kanapuljongit
120 g ploomikastet (plum sauce)
soola ja musta pipart
Pane poolitatud ploomid, ribadeks lõigatud paprikad ja sibulasektorid ahjupannile või suurde ahjupotti.
Tee pardikoibadele terava noaga mõned sisselõiked, pane suurde kaussi. Lisa riivitud ingverijuur, hakitud tšillikaunad, viievürtsisegu ja oliiviõli. Maitsesta soola-pipraga ning hõõru pardikoivad antud seguga sisse.
Aseta pardikoivad ahjupannile või -potti ploomide-paprikate-sibulate peale. Lisa tähtaniisid ja kaneelikoor. Kalla potti puljong ja ploomikaste.
Kata ahjupann või -pott fooliumi või kaanega ning kuumuta pliidil keemiseni. Siis pane 160kraadisesse ahju ja rösti 1,5 tundi.
Eemalda ahjupannilt või -potilt kaas, suru pardikoivad kastmesse ning rösti veel 30-60 minutit, kuni pardikoivad on täiesti pehmed. Tõsta pardikoivad välja ja pane kõrvale. Eemalda kaneelikoor ja tähtaniisid, viska minema. Koori pinnale tekkinud pardirasv. Kuumuta ahjupannil olev kaste pliidi peal keemiseni ning redutseeri e. keeda kokku (umbes 15 minutit).
Pane pardikoivad uuesti pannile. Serveeri kohe.
Retsept on briti ajakirjast Delicious (December 2008, Duck legs in a ginger and plum sauce). Pildi tegi ZOOZI.
Tõsiselt maitsev roog.Serveerisin riisiga.Mees mõmises süües mõnuga:D
Pardikoivad ingveri- ja ploomikastmes
Pidulik liharoog, milles on tunda aasia köögi mõjutusi.