Pardikoivad ingveri- ja ploomikastmes

Pidulik liharoog, milles on tunda aasia köögi mõjutusi.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

8 suurt küpset ploomi

1 punane paprika

2 punast sibulat

6 pardikoiba

2.5 cm jupp riivitud ingverijuurt

2 suurt punast tšillikauna

2 tl hiina viievürstisegu

1.5 dl oliiviõli

2 tähtaniisi

tükk kaneelikoort

2.5 dl kanapuljongit

120 g ploomikastet (plum sauce)

soola ja musta pipart

Valmistamine

Pane poolitatud ploomid, ribadeks lõigatud paprikad ja sibulasektorid ahjupannile või suurde ahjupotti.

Tee pardikoibadele terava noaga mõned sisselõiked, pane suurde kaussi. Lisa riivitud ingverijuur, hakitud tšillikaunad, viievürtsisegu ja oliiviõli. Maitsesta soola-pipraga ning hõõru pardikoivad antud seguga sisse.

Aseta pardikoivad ahjupannile või -potti ploomide-paprikate-sibulate peale. Lisa tähtaniisid ja kaneelikoor. Kalla potti puljong ja ploomikaste.

Kata ahjupann või -pott fooliumi või kaanega ning kuumuta pliidil keemiseni. Siis pane 160kraadisesse ahju ja rösti 1,5 tundi.

Eemalda ahjupannilt või -potilt kaas, suru pardikoivad kastmesse ning rösti veel 30-60 minutit, kuni pardikoivad on täiesti pehmed. Tõsta pardikoivad välja ja pane kõrvale. Eemalda kaneelikoor ja tähtaniisid, viska minema. Koori pinnale tekkinud pardirasv. Kuumuta ahjupannil olev kaste pliidi peal keemiseni ning redutseeri e. keeda kokku (umbes 15 minutit).

Pane pardikoivad uuesti pannile. Serveeri kohe.

Nipid ja soovitused:

  • Kui soovid sügavkülmutada, siis lase jahtuda ning pane kinnise karbiga sügavkülma. Säilib külmas kuni 3 kuud. Sulata 8-12 tundi külmkapis, siis kuumuta 180kraadises ahjus 30 minutit, kuni roog on täiesti kuum.
  • Algretseptis kasutatud Blue Dragon "Sticky Plum stir-fry sauce" kastet.
  • Tee ise: viievürtsisegu
  • Veel ideid pardikoibade kasutamiseks

Joogisoovitus:

  • Punane vein, konkreetsemal puuviljane-mahlane punaseid marju meenutav vein. Pinot Noir sobib ideaalselt, nt Tšiili oma. 

Retsept on briti ajakirjast Delicious (December 2008, Duck legs in a ginger and plum sauce). Pildi tegi ZOOZI.

LISA KOMMENTAAR

zoozi
postitatud 02.06.2010 22:22

Tõsiselt maitsev roog.Serveerisin riisiga.Mees mõmises süües mõnuga:D

Pille
postitatud 24.09.2023 10:17

Zoozi tehtud foto ka: