Ceviche lõhest

Ceviche on Peruu päritolu tsitrusemarinaadiga kalasuupiste. Oluline on kasutada hästi värsket kala. Idee lisada ingverit on Tessa Kirose raamatust.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
15 minutit + maitsestumine
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

500 g hästi värsket forelli- või lõhefileed

2-3 laimi mahl

1 hakitud värske punane tšillikaun

hakitud värsket koriandrit

riivitud värsket ingverijuurt (umbes pöidlasuurune jupp)

soovi korral hakitud värsket küüslauku

soola ja musta pipart

Valmistamine

Puhasta lõhefilee hoolikalt luudest. Lõika kalafilee umbes 1,5 cm tükkideks ja sega muude ainetega läbi. Lase mõned tunnid külmkapis maitsestuda - kala "küpseb" umbes 3-4 tunniga.

Sobib kasutada eelroana nii röstitud saiaga, salatisse, kartuli juurde jne.

LISA KOMMENTAAR