Apelsini-basiiliku lõhe

Apelsini-basiilikuseguga kaetud ja koos kirsstomatitega küpsetatud punane kala sobib nii riisi kui ka kartulitega.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

600 g värsket forelli- või lõhefileed

Apelsini-basiilikupasta:

1 kimp basiilikut

80 g piinia- või seedermänniseemneid

1 tl sinepit

2 sl apelsinimahla

1 tl apelsini riivitud koort

2 sl oliiviõli

1 küüslauguküüs

soola ja musta pipart

Serveerimiseks:

250 g kirsstomateid

oliiviõli

Valmistamine

Peenesta basiilik, piiniaseemned, sinep, apelsinimahl ja riivitud koor köögikombainis pastaks. Lisa oliiviõli peene nirena ning töötle ühtlaseks. Lisa kooritud küüslauguküüs, püreesta. Maitsesta saadud pasta soola ja pipraga ning määri kalafileele.

Tõsta pastaga kaetud kalafilee küpsetuspaberiga kaetud ahjupannile, ümberringi aseta pestud kirsstomatid. Nirista peale veidi oliiviõli.

Küpseta 200kraadise ahju keskosas umbes 30 minutit, kuni kala on küps.

Retsept on soome ajakirjast Ruokamaailma (marraskuu 2008, Appelsiini-basilikalohi). Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

zoozi
postitatud 05.04.2009 15:42

Väga maitsev!Mees ainult mõmises süües:)

Pille
postitatud 31.05.2023 08:54

Zoozi tehtud foto:

roosamanna
postitatud 15.04.2009 16:55

Väga maitsev, tegin seda sünnipäeval külalistele, kõigile väga meeldis.

nodiet
postitatud 12.03.2013 20:22

Väga hea tuli. Sööjad arvasid, et see roog võiks kordamisele tulla :-) Alguses mõtlesin, et las need tomatid jäävad, ei hakka poodi minema. Need paar, mis kapis olid, panin juurde. Peab ütlema, et annavad head mahlasust ja sobivad hästi. Järgmine kord panen rohkem.