600 g värsket forelli- või lõhefileed
Apelsini-basiilikupasta:1 kimp basiilikut
80 g piinia- või seedermänniseemneid
1 tl sinepit
2 sl apelsinimahla
1 tl apelsini riivitud koort
2 sl oliiviõli
soola ja musta pipart
Serveerimiseks:250 g kirsstomateid
Peenesta basiilik, piiniaseemned, sinep, apelsinimahl ja riivitud koor köögikombainis pastaks. Lisa oliiviõli peene nirena ning töötle ühtlaseks. Lisa kooritud küüslauguküüs, püreesta. Maitsesta saadud pasta soola ja pipraga ning määri kalafileele.
Tõsta pastaga kaetud kalafilee küpsetuspaberiga kaetud ahjupannile, ümberringi aseta pestud kirsstomatid. Nirista peale veidi oliiviõli.
Küpseta 200kraadise ahju keskosas umbes 30 minutit, kuni kala on küps.
Retsept on soome ajakirjast Ruokamaailma (marraskuu 2008, Appelsiini-basilikalohi). Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Väga maitsev!Mees ainult mõmises süües:)
Väga maitsev, tegin seda sünnipäeval külalistele, kõigile väga meeldis.
Väga hea tuli. Sööjad arvasid, et see roog võiks kordamisele tulla :-) Alguses mõtlesin, et las need tomatid jäävad, ei hakka poodi minema. Need paar, mis kapis olid, panin juurde. Peab ütlema, et annavad head mahlasust ja sobivad hästi. Järgmine kord panen rohkem.
Apelsini-basiiliku lõhe
Apelsini-basiilikuseguga kaetud ja koos kirsstomatitega küpsetatud punane kala sobib nii riisi kui ka kartulitega.