Kitsejuustuvaht murakakompotiga

Murakalikööriga maitsestatud murakamoos tasakaalustab hästi hapukat-õhulist kitsejuustuvahtu. Väga elegantne lõpetus pidulikumale õhtusöögile.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Kitsejuustuvaht:

2 lehte želatiini

150 g pehmet-kreemjat kitsepiimast toorjuustu

0.75 dl suhkrut

1.5 dl maitsestamata jogurtit

1 munavalge

0.5 dl piima

Murakamoos:

100 g murakaid

0.25 dl suhkrut

1-2 tl murakalikööri

Valmistamine

Pane želatiinilehed külma vette likku.

Sega kitsejuust 0,5 dl suhkruga ühtlaseks. Lisa jogurt, sega hoolega.

Klopi munavalge eraldi kausis kohevaks pehmeks vahuks. Lisa ülejäänud suhkur ning vahusta tugevaks ja läikivaks.

Kuumuta piim väikeses kausis (mikroahjus). Suru želatiinilehed kuivaks ning sega kuuma piimaga. Lisa želatiin peene nirena tugevalt segades kitsejuustu-jogurtisegule.

Sega õrnalt juurde munavalgevaht.

Kalla mousse-segu väikestesse portsjonvormidesse või espressotassidesse ning pane vähemalt 2 tunniks külmkappi tarretuma.

Valmista murakamoos. Selleks pane murakad ja suhkur potti (värskete murakate puhul lisa ka 2 sl vett). Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust ning keeda tasasel tulel 5 minutit. Lase toatemperatuurini jahtuda, siis sega juurde murakaliköör. Pane külmkappi jahtuma.

Serveerimisel tõsta igale kitsejuustuvahuportsjonile peale lusikatäis murakamoosi.

Loe veel:

Retsept on mugandatud soome ajakirjast Maku (2/2007, Vuohenjuustomousse ja lakkahillo)

LISA KOMMENTAAR

qsti
postitatud 05.11.2008 17:44

Nii ahvatlev ja kui ilus lumivalge!

Veronika
postitatud 10.11.2008 15:24

See näeb nii ahvatlev välja. Peab kindlasti järele proovima. Ainuüksi idee kitsejuustu ja murakamoosi kombineerimisest paneb süljenäärmed tööle :)