Vormiroog kana siseelunditest

Selle roa valmistamiseks on vaja kanapugusid, -maksa ja -südant.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

350 g kanapugusid ja

kanasüdameid ja

kanamaksa

50 g pekki või muud rasva

1 sibul

soola ja musta pipart

1 dl riisi (ehk 3 dl keedetud riisi)

1 muna

riivitud juustu

võid

Valmistamine

Keeda riis eraldi potis valmis.

Tükelda pekk ja pruunista. Samas prae sibul ja hakitud subproduktid - esmalt pugu, siis veidi hiljem südamed. Viimasena lisa maks, sest see on õrna koega ja valmib kiiresti. Maitsesta segu soola ja pipraga, lisa veidi kuuma vett ja hauta valmis.

Sega keedetud riis valmis lihahautisega ja tõsta segu võitatud ahjuvormi. Klopi munad lahti, lisa piim ja vala liha-riisi segule. Puista peale riivitud juustu ja võitükikesed.
Küpseta 15-20 minutit 180kraadises ahjus, kuni muna on hüübinud.

Lisandiks sobib magushapu salat (kõrvitsa-, pohla-, porgandi-jõhvikasalat jt).

Retsept on mugandatud Salme Masso ja Olga Relve raamatust "Liharaamat" (1978)

LISA KOMMENTAAR