Selle värskendava salati jaoks sobib kõige paremini Sitsiilia külmpressitud oliiviõli.
400 g kirsstomateid
1 väike punane sibul
peotäis värsket münti
külmpressitud oliiviõli
soola ja musta pipart
veidi riivitud sidrunikoort
Poolita kirsstomatid ja laota vaagnale. Haki peenelt punane sibul, rebi mündilehed katki; puista tomatitele.
(Võid 3-4 tunniks kaetult seisma jätta).
Vahetult enne serveerimist nirista peale oliiviõli, maitsesta soola ja pipraga. Kõige peale riivi veidi peenelt sidrunikoort. Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu&Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp.
Kirsstomat+münt+sidrun on vahelduseks väga mõnus kooslus! Soovitan suvistele grillipidudele kindlasti!
Kirsstomatisalat mündiga
Selle värskendava salati jaoks sobib kõige paremini Sitsiilia külmpressitud oliiviõli.