Paneeritud hirvelihalõigud

Pehmest ja laagerdunud hirve selja- või kintsutükist saab paneerimise teel maitsvad lihalõigud, mida võiks serveerida kartulikroketite, keedetud aedubade või herneste, lillkapsa ja mõne marinaadsalatiga.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

600 g pehmet hirveliha (selja- või kintsutükk)

Paneerimiseks:

2 sl nisujahu

soola ja musta pipart

1 muna

1 sl piima

1 dl riivsaia

Praadimiseks:

1 dl õli või 3 sl rasva

Serveerimiseks:

2 sl sulatatud võid või kuumutatud hapukoort

Valmistamine

Lõika laagerdunud pehme hirveliha ristikiudu laiadeks viiludeks, vasarda need õhemaks.

Sega jahu soola ja pipraga, muna klopi piimaga.

Kasta lihalõigud esmalt jahusegusse, siis munasegusse ja lõpuks riivsaiasse. Prae kuumas õlis või rasvas mõlemalt poolt pruuniks ning aseta kuumale vaagnale.

Lõikudele vala veidi sulavõid või kuumutatud hapukoort.

Loe veel:

Retsept on Salme Masso ja Olga Relve raamatust "Lihatoite" (1978)

LISA KOMMENTAAR