Riisiga hautatud hirveliha (pilaff)

Hirveliha sobib hästi ka kaukaasiapärase pilafi valmistamiseks.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

600 g pehmet hirveliha

2 sl rasva

1 sibul

2 porgandit

1 tükk juurpeterselli

2 dl riisi

7-8 dl puljongit või vett

soola

paprikapulbrit

1 loorberileht

2 dl tomatimahla või 2 sl kontsentreeritud tomatipastat

maitserohelist

Valmistamine

Tükelda liha ja pruunista rasvas koos hakitud sibula, porgandi, peterselli ja tomatipüreega.

Lisa vedelik, riis ja maitseained ning hauta kaanega kaetult, kuni roog on pehme.

(Vanema looma liha hauta enne riisi lisamist poolpehmeks).

Maitsesta toit umbes poolel hautamisajal. Valmistamise ajal toitu ei segata!!

Valmis toidule puista hakitud maitserohelist, juurde anna toorsalatit.

Loe veel:

Retsept on Salme Masso ja Olga Relve raamatust "Lihatoite" (1978)

LISA KOMMENTAAR