Hirveliha sobib hästi ka kaukaasiapärase pilafi valmistamiseks.
600 g pehmet hirveliha
2 sl rasva
1 sibul
2 porgandit
1 tükk juurpeterselli
2 dl riisi
7-8 dl puljongit või vett
soola
paprikapulbrit
1 loorberileht
2 dl tomatimahla või 2 sl kontsentreeritud tomatipastat
maitserohelist
Tükelda liha ja pruunista rasvas koos hakitud sibula, porgandi, peterselli ja tomatipüreega.
Lisa vedelik, riis ja maitseained ning hauta kaanega kaetult, kuni roog on pehme.
(Vanema looma liha hauta enne riisi lisamist poolpehmeks).
Maitsesta toit umbes poolel hautamisajal. Valmistamise ajal toitu ei segata!!
Valmis toidule puista hakitud maitserohelist, juurde anna toorsalatit.
Retsept on Salme Masso ja Olga Relve raamatust "Lihatoite" (1978)
Riisiga hautatud hirveliha (pilaff)
Hirveliha sobib hästi ka kaukaasiapärase pilafi valmistamiseks.