1 kg pehmet metssealiha (selja- või reieliha)
1 sibulat
5 dl punast veini
1 väike loorberileht
1 sl kukerpuumarju (barbariis)
2 nelki
soola ja musta pipart
vett või puljongit
Pintseldamiseks:1 sl vürtsikastet
1 sl sulatatud võid
Üleküpsetamiseks:1-1.5 dl riivleiba või riivsaia
veidi riivitud juustu
1 tl suhkrut
Hõõru liha soolaga ning aseta haudepotti, mille põhjale on pandud hakitud sibul, vein, loorberileht, purustatud kukerpuumarjad, pipar ja nelgid. Vala peale niipalju vett või puljongit, et liha on poolest saadik vedelikus.
Kata pott kaanega ning hauta nõrgas kuumuses praeahjus või pliidil pehmeks (2,5-3 tundi).
Võta liha vedelikust välja, lõika õhukesteks viiludeks ja aseta tihedalt kokkupandud kuumakindlale vaagnale.
Pintselda pealt vürtsikastme ja sulavõiga, puista peale suhkru ja riivitud juustuga segatud riivleiba. Aseta vaagen 170kraadisesse ahju ja küpseta üle.
Lisandiks anna keedetud riisi või küpsetatud kartuleid, praetud või küpsetatud köögivilju, hautatud punast kapsast ja magushapusid puuvilja- või marjasalateid.
Retsept on Salme Masso ja Olga Relve raamatust "Lihatoidud" (1978). Pildi tegi Liina Vahter.
Üleküpsetatud metsseapraad
Metssealiha esmalt hautatakse, siis lõigatakse viiludeks ning küpsetatakse ahjus veel kord üle.