Üleküpsetatud metsseapraad

Metssealiha esmalt hautatakse, siis lõigatakse viiludeks ning küpsetatakse ahjus veel kord üle.

Kogus
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 kg pehmet metssealiha (selja- või reieliha)

1 sibulat

5 dl punast veini

1 väike loorberileht

1 sl kukerpuumarju (barbariis)

2 nelki

soola ja musta pipart

vett või puljongit

Pintseldamiseks:

1 sl vürtsikastet

1 sl sulatatud võid

Üleküpsetamiseks:

1-1.5 dl riivleiba või riivsaia

veidi riivitud juustu

1 tl suhkrut

Valmistamine

Hõõru liha soolaga ning aseta haudepotti, mille põhjale on pandud hakitud sibul, vein, loorberileht, purustatud kukerpuumarjad, pipar ja nelgid. Vala peale niipalju vett või puljongit, et liha on poolest saadik vedelikus.

Kata pott kaanega ning hauta nõrgas kuumuses praeahjus või pliidil pehmeks (2,5-3 tundi).

Võta liha vedelikust välja, lõika õhukesteks viiludeks ja aseta tihedalt kokkupandud kuumakindlale vaagnale.

Pintselda pealt vürtsikastme ja sulavõiga, puista peale suhkru ja riivitud juustuga segatud riivleiba. Aseta vaagen 170kraadisesse ahju ja küpseta üle.

Lisandiks anna keedetud riisi või küpsetatud kartuleid, praetud või küpsetatud köögivilju, hautatud punast kapsast ja magushapusid puuvilja- või marjasalateid.

Retsept on Salme Masso ja Olga Relve raamatust "Lihatoidud" (1978). Pildi tegi Liina Vahter.

LISA KOMMENTAAR

põrnikas
postitatud 22.01.2010 22:15

järgisin retsepti üldjoontes. Kukerpuumarju mul polnud, kuid lisasin peotäie külmast võtetud kibuvitsamarju. tulemus meeldis kõigile väga.

Vernanda
postitatud 19.03.2017 16:19

mul polnud ka barbarissi, ja huvitav, kui palju seda tänapäeval kasutatakse? selline so-so tulemus jäi.