Pane liha nõrgalt äädikaga maitsestatud külma vette ning kuumuta keemiseni. Keema tõusmisel riisu vaht. Keeda kaanega kaetud potis peaaegu pehmeks (1,5-2 tundi).
Siis lisa sool, tükeldatud maitsejuured ja köögiviljad. Kartulid aseta teiste toiduainete peale, nii et nad vette ei ulatu. Puista peale soola. Keeda kaane all pehmeks.
Valmis toit aseta vaagnale, liha lõika tükkideks. Puista toidule rohkelt maitserohelist.
Kastmeks anna keeduleem või valmista sellest jahu ja hapukoort lisades kaste.
Lisandiks hapukurk, tomati- või punase kapsa salat, riivitud mädarõigas või mõni vürstikaste.
Retsept on Salme Masso ja Olga Relve raamatust "Lihatoidud" (1978), pildi tegi Ilse.
Mina kastet jahuga ei paksendanud, mulle see vedelam kaste meeldib rohkem. Metssea liha on pekitu ja seega natuke kuivem kui kodusea liha aga toit sai maitsev, nagu ühepajatoit ikka ;)
Köögiviljadega keedetud metssealiha
Lisaks metssealihale sisaldab see ühepajatoit veel porgandit, sibulat, juurpeterselli või -sellerit, kapsast, aedube ja kartuleid.