Marineeritud kanakoivad

Kanakoivad magusa tšillikastme, ingveri, laimi ja soja marinaadis. Sama marinaadi võib kasutada ka sealihalõikude ning lõhelõikude maitsestamiseks, samuti portobello seente marineerimiseks.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
30 minutit + marineerimine
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

8 kana poolkoiba või -kintsu

Marinaad:

4 sl magusat tšillikastet

1 tl riivitud värsket ingverijuurt

2 tl sojakastet

1 laimi riivitud koor

Valmistamine

Sega tšillikaste, riivitud ingver, sojakaste ja riivitud laimikoor. Marineeri kanakoibi marinaadis vähemalt 30 minutit maitsestuda (kui tahad pikemalt marineerida, siis pane kanakoivad külmkappi).

Pane kanakoivad madalasse ahjuvormi, neid liigsest marinaadist kuivaks raputades.

Küpseta 20 minutit, siis vala peale ülejäänud marinaad, keera kanakoivad vormis ringi ning küpseta veel 10-15 minutit, kuni kanakoivad on kleepjad ja pruunistunud.

Nipid ja soovitused:

  • Soovi korral maitsesta kanakoivad nüüd vähese soolaga, aga arvesta, et sojakaste on samuti soolane.
  • Gluteenivaba versiooni jaoks kasuta gluteenivaba märgistusega Tamari sojakastet.

Retsept on briti ajakirjast BBC Good Food (November 2007, Sticky chicken drumsticks). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse.

LISA KOMMENTAAR

Dee
postitatud 06.06.2010 21:45

Väga mõnusa maitsega kanakoivad tulid. :) Järgmisel korral panen natuke rohkem ingverit.

Itakene
postitatud 02.11.2010 22:38

Kuna Selveris! kanakoibi ei olnud, läksid käiku tiivad. Maitse sellest halvem ei olnud, ma arvan. :P Marineerisin neid 6 tundi külmikus, soola enam ei lisanud. Enne ahju panekut hõõrusin porgandirattad ka marinaadiga kokku ja kõik koos ahju. Hea oli! :P

Pille
postitatud 20.05.2018 09:02

Itakene saatis sellise pildi: