Kanakoivad magusa tšillikastme, ingveri, laimi ja soja marinaadis. Sama marinaadi võib kasutada ka sealihalõikude ning lõhelõikude maitsestamiseks, samuti portobello seente marineerimiseks.
Sega tšillikaste, riivitud ingver, sojakaste ja riivitud laimikoor. Marineeri kanakoibi marinaadis vähemalt 30 minutit maitsestuda (kui tahad pikemalt marineerida, siis pane kanakoivad külmkappi).
Pane kanakoivad madalasse ahjuvormi, neid liigsest marinaadist kuivaks raputades.
Küpseta 20 minutit, siis vala peale ülejäänud marinaad, keera kanakoivad vormis ringi ning küpseta veel 10-15 minutit, kuni kanakoivad on kleepjad ja pruunistunud.
Nipid ja soovitused:
Soovi korral maitsesta kanakoivad nüüd vähese soolaga, aga arvesta, et sojakaste on samuti soolane.
Gluteenivaba versiooni jaoks kasuta gluteenivaba märgistusega Tamari sojakastet.
Retsept on briti ajakirjast BBC Good Food (November 2007, Sticky chicken drumsticks). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse.
Kuna Selveris! kanakoibi ei olnud, läksid käiku tiivad. Maitse sellest halvem ei olnud, ma arvan. :P Marineerisin neid 6 tundi külmikus, soola enam ei lisanud. Enne ahju panekut hõõrusin porgandirattad ka marinaadiga kokku ja kõik koos ahju. Hea oli! :P
Marineeritud kanakoivad
Kanakoivad magusa tšillikastme, ingveri, laimi ja soja marinaadis. Sama marinaadi võib kasutada ka sealihalõikude ning lõhelõikude maitsestamiseks, samuti portobello seente marineerimiseks.