Üleküpsetatud mürklid hapukoorekastmes

Serveeri röstitud saia või keedetud riisi ja rohelise salatiga.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

600 g värskeid mürkleid

soola

2-3 sl võid

1 sl nisujahu

200 g hapukoort

1 lahtiklopitud muna

1 sl hakitud peterselli

2 sl juustu

Valmistamine

Pese mürklid hoolega, siis tükelda, maitsesta soolaga ja prae võis 10-15 minutit.
Puista seentele jahu, sega ja kuumuta mõni minut.
Vala peale hapukoor, kuumuta 1-2 minutit.
Lase veidi jahtuda, siis sega juurde muna. Pane seenesegu võitatud ahjuvormi, puista peale riivitud juustu ja võitükikesi ning küpseta ahjus helepruuniks.
Valmis toidule puista maitserohelist.

Retsept on Salme Masso raamatust "Seenetoidud" (1972)

LISA KOMMENTAAR

Uwe
postitatud 29.05.2019 22:49

Lasin maha jahtuda, hiljem määrid röstsaiale nagu pasteeti.Imeline