Fegato alla Veneziana.
Õhukesed maksaviilud küpsevad pannil kiiresti, seega saab õhtusöök valmis kähku ja vähese vaevaga. Fotol on kasutatud põdravasikamaksa.
Lõika sibulad pooleks ja seejärel õhukesteks viiludeks. Kuumuta pannil või ja pool õlist. Lisa sibulaviiud, maitsesta suhkruga ning prae mõõdukal kuumusel kaunilt kuldseks. Sega aeg-ajalt.
Lõika maks võimalikult õhukesteks viiludeks. Kuumuta teisel pannil ülejäänud õli, lisa maksaviilud ja prae maksaviilud tugeval kuumusel kiiresti mõlemalt poolt kuldseks. Maitsesta soola ja pipraga.
Serveeri praetud maksaviile ja sibularattaid koos polentaga (valmista pakendi juhiste või nt selle retsepti järgi).
Nipid ja soovitused:
Maks peab olema väga värske ja väga kvaliteetne noorlooma maks.
Tessa Kirose Veneetsia-raamatus on lisatud sibulatele ka veidi salveid. Autor lisab, et see pole traditsiooniline, aga nii on hea :)
Praetud veise- või vasikamaks Veneetsia moodi
Fegato alla Veneziana. Õhukesed maksaviilud küpsevad pannil kiiresti, seega saab õhtusöök valmis kähku ja vähese vaevaga. Fotol on kasutatud põdravasikamaksa.