Praetud veise- või vasikamaks Veneetsia moodi

Fegato alla Veneziana.
Õhukesed maksaviilud küpsevad pannil kiiresti, seega saab õhtusöök valmis kähku ja vähese vaevaga. Fotol on kasutatud põdravasikamaksa.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

500 g puhastatud vasika- või veisemaksa

2 suurt sibulat

2 tl suhkrut

50 g võid

4 sl oliiviõli

1 dl hakitud värsket peterselli

soola ja musta pipart

Serveerimiseks:

maisimannat (polentat)

parmesani

võid

Valmistamine

Lõika sibulad pooleks ja seejärel õhukesteks viiludeks. Kuumuta pannil või ja pool õlist. Lisa sibulaviiud, maitsesta suhkruga ning prae mõõdukal kuumusel kaunilt kuldseks. Sega aeg-ajalt.

Lõika maks võimalikult õhukesteks viiludeks. Kuumuta teisel pannil ülejäänud õli, lisa maksaviilud ja prae maksaviilud tugeval kuumusel kiiresti mõlemalt poolt kuldseks. Maitsesta soola ja pipraga.

Serveeri praetud maksaviile ja sibularattaid koos polentaga (valmista pakendi juhiste või nt selle retsepti järgi).

Nipid ja soovitused:

  • Maks peab olema väga värske ja väga kvaliteetne noorlooma maks. 
  • Tessa Kirose Veneetsia-raamatus on lisatud sibulatele ka veidi salveid. Autor lisab, et see pole traditsiooniline, aga nii on hea :)

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Kirsike
postitatud 13.08.2009 22:08

Serveerisin kartuliga, sest polentat ei tahetud. Tõeliselt hea oli, mees sõi kohe mitu portsu ja kiitis :)