Ahjulõhe apteegitilli ja kirsstomatitega

Rasvane forelli- või lõhefilee sobib hästi kergelt aniisise apteegitilli ning magus-hapukate kirsstomatitega.

Vaata ka Avallone joogisoovitust allpool!

Kogus
kahele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
20 + 25 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 apteegitillimugulat

1 sidruni mahl ja riivitud koor

200 g kirsstomateid

1 sl oliiviõli

2 lõhe- või forellifileelõiku

2 sl hakitud siledalehist peterselli

soola ja musta pipart

Valmistamine

Eemalda apteegitillidelt rohelised haprad võrsed ning pane kõrvale. Lõika apteegitillimugulad pooleks, seejärel kumbki poolik kolmeks sektoriks. Keeda soolaga maitsestatud vees 10 minutit, siis nõruta hoolega.

Laota nõrutatud apteegitillisektorid madalasse ahjuvormi, lisa tomatid. Nirista peale oliiviõli, maitsesta soola-pipraga ja küpseta 180kraadises ahjus 10 minutit.

Tõsta lõhefileed aedviljadele, maitsesta soola-pipra ja sidrunimahlaga ja küpseta veel 15 minutit, kuni kala on küps.

Haki apteegitillivõrsed peeneks, sega hakitud peterselli ja riivitud sidrunikoorega. valmis roale ja serveeri.

Idee on briti ajakirjast BBC Good Food. Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu & Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Joogisoovitus

Sauvignon Blanc, Adobe Reserva, Emiliana, Casablanca Valley, Tšiili

Valmistatud orgaaniliselt kasvatatud viinamarjadest.

Aroomis tunda greipi ja karusmarja.

Maitses on tunda õuna, melonit, värske järelmaitse.

Tootja: Emiliana
Maaletooja: Avallone