Eemalda apteegitillidelt rohelised haprad võrsed ning pane kõrvale. Lõika apteegitillimugulad pooleks, seejärel kumbki poolik kolmeks sektoriks. Keeda soolaga maitsestatud vees 10 minutit, siis nõruta hoolega.
Laota nõrutatud apteegitillisektorid madalasse ahjuvormi, lisa tomatid. Nirista peale oliiviõli, maitsesta soola-pipraga ja küpseta 180kraadises ahjus 10 minutit.
Tõsta lõhefileed aedviljadele, maitsesta soola-pipra ja sidrunimahlaga ja küpseta veel 15 minutit, kuni kala on küps.
Haki apteegitillivõrsed peeneks, sega hakitud peterselli ja riivitud sidrunikoorega. valmis roale ja serveeri.
Idee on briti ajakirjast BBC Good Food. Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu & Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp.
Ahjulõhe apteegitilli ja kirsstomatitega
Rasvane forelli- või lõhefilee sobib hästi kergelt aniisise apteegitilli ning magus-hapukate kirsstomatitega.
Vaata ka Avallone joogisoovitust allpool!