1 kg värsket kapsast
1 tl soola
3 muna
4-5 sl nisujahu
1 tl kuivatatud majoraani või punet
veidi riivitud muskaatpähklit
hakitud värsket tilli
Lõika kapsas ribadeks ja hauta potis vähese veega umbes 10 minutit, kuni kapsas pehmeneb. Lase jahtuda, siis pigista hoolega kuivemaks! Maitsesta soolaga ja jahuta.
Klopi munad kergelt vahule, lisa jahu, kapsaribad ja maitseained.
Kuumuta pannil õli või või. Tõsta kapsasegu lusikaga pannile parajad pätsid ning küpseta tainast mõlemalt poolt paar minutit, kuni kapsakotletid on kuldsed.
Serveeri hapukoore, kodujuustu või mõne köögiviljasalatiga.
Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Tegin väiksema koguse ja maitseained jätsin välja. Head kotletid tulid! Lisandiks sobib hapukoor.
Küpsetasin ahjus. Varem pole kapsakotlette teinud, olid üllatavalt maitsvad.
väga mõnusad tulid. Eriti head soojalt hapukoorega
Väga maitsvad! Küpsetasin ahjus ja jahu asemel kasutasin kliisid,et veelgi tervislikum saaks ;)
Proovisin esimest korda teha kapsakotlete. Jäin rahule tuligi enam-vähem selline nagu arvasin. Maitseainetest lisasin ainult soola, pipart ja musti aedköömneid, sobis kaasaga väga hästi.
Kippusid pannil lagunema, ümber pöörata oli väga raske. Panin pisut riivitud juustu ka sisse, see aga oleks pidanud ju koospüsimisele hästi mõjuma. Maitse oli küll mõnus.
Väga mõnusad!
Nisujahu mul täistera ja pooleks odrajahuga, ka väga maitsev variant.
Teen vähemalt kord nädalas. Põhiretsept on mul sama, aga lisaks praen aeg-ajalt vahelduseks taigna sisse veel peekonitükikesi ja sibulat.
Kas võiks sobida jahu asemel ka kartulijahu?
Mann, teoreetiliselt küll. Jahul siin sidumise roll.
Kapsakotletid
Kapsakotletid on kõige maitsvamad kohe peale valmistamist.