Soe kanasalat küüslaugukastmega

Toitev ja lihtne soe salat mahlase kanafilee, rõõmsavärviliste kirsstomatite, krõbedate krutoonide, soolase parmesani juustu ja küüslaugumaitselise majoneeskastmega. Sobib hästi kergeks eineks.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

rooma salatit või põldsalatit või lollo rosso't

10-15 kirsstomatit

2-3 kanafileed

soola ja musta pipart

4 viilu röstsaia

oliiviõli praadimiseks

50 g parmesani + peale veel parmesanilaaste

Salatikaste:

2 dl majoneesi

1 dl hapukoort

50 g parmesani

2 küüslauguküünt

soola ja musta pipart

Valmistamine

Valmista esmalt kaste. Sega majonees, hapukoor, hakitud küüslauk ja riivitud parmesan, maitsesta soola ja pipraga.

Rebi salatilehed vajadusel väiksemateks tükkideks ja laota taldrikutele või vaagnale. Lõika kirsstomatid pooleks ja aseta salatilehtedele.

Maitsesta kanafileed soola ja pipraga, siis lõika pikkupidi 2-3 tükiks ja prae pannil väheses õlis mõlemalt poolt kuldseks (kontrolli, et kanafilee on seest küpsenud!). Jahuta veidi, siis lõika ribadeks ja tõsta salatile.

Prae saiaviilud õlis kuldseks. Jahuta veidi, lõika kuubikuteks ja tõsta salatile.

Kaunista salat parmesanilaastudega. Kaste serveeri eraldi - siis saab igaüks võtta just niipalju kastet, kui nad soovivad.

Nipid ja soovitused:

  • Soovi korral paneeri kanafilee(tüki)d esmalt riivsaias. 

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.

LISA KOMMENTAAR

Liisi
postitatud 19.04.2011 22:17

Meeldis. Ainult kaste sai pisut liiga küüslaugune.

Kaare
postitatud 29.07.2019 18:38

Küüslauku panin kastmesse maitse järgi. Kanafileed paneerisin munas ja riivsaias. Väga maitsev salat!

Kaare
postitatud 31.07.2019 13:22

Ja see kaste sobib väga hästi ka võileibade või burgeri vahele!

Pille
postitatud 17.12.2020 14:57

Tegin täna endale ja oma kolmele distantsõppel olevale lapsele lõunasöögiks. Natuke tegin sohki - kohalikust delipoest tõin kanašnitsleid ja kirsstomatite asemel kasutasin värsket kurki. Kiideti!!!