rooma salatit või põldsalatit või lollo rosso't
10-15 kirsstomatit
2-3 kanafileed
soola ja musta pipart
4 viilu röstsaia
oliiviõli praadimiseks
50 g parmesani + peale veel parmesanilaaste
Salatikaste:2 dl majoneesi
1 dl hapukoort
50 g parmesani
soola ja musta pipart
Valmista esmalt kaste. Sega majonees, hapukoor, hakitud küüslauk ja riivitud parmesan, maitsesta soola ja pipraga.
Rebi salatilehed vajadusel väiksemateks tükkideks ja laota taldrikutele või vaagnale. Lõika kirsstomatid pooleks ja aseta salatilehtedele.
Maitsesta kanafileed soola ja pipraga, siis lõika pikkupidi 2-3 tükiks ja prae pannil väheses õlis mõlemalt poolt kuldseks (kontrolli, et kanafilee on seest küpsenud!). Jahuta veidi, siis lõika ribadeks ja tõsta salatile.
Prae saiaviilud õlis kuldseks. Jahuta veidi, lõika kuubikuteks ja tõsta salatile.
Kaunista salat parmesanilaastudega. Kaste serveeri eraldi - siis saab igaüks võtta just niipalju kastet, kui nad soovivad.
Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.
Meeldis. Ainult kaste sai pisut liiga küüslaugune.
Küüslauku panin kastmesse maitse järgi. Kanafileed paneerisin munas ja riivsaias. Väga maitsev salat!
Ja see kaste sobib väga hästi ka võileibade või burgeri vahele!
Tegin täna endale ja oma kolmele distantsõppel olevale lapsele lõunasöögiks. Natuke tegin sohki - kohalikust delipoest tõin kanašnitsleid ja kirsstomatite asemel kasutasin värsket kurki. Kiideti!!!
Soe kanasalat küüslaugukastmega
Toitev ja lihtne soe salat mahlase kanafilee, rõõmsavärviliste kirsstomatite, krõbedate krutoonide, soolase parmesani juustu ja küüslaugumaitselise majoneeskastmega. Sobib hästi kergeks eineks.