Praevõileib (einevõileib)

Einevõileivad on suured ja rohke kattega, mistõttu need koos joogiga moodustavad terve eine. Einevõileibu süüakse kahvli ja noaga.

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

leiba

võid

külma praadi või hakk-kotlette

riivitud mädarõigast või mädarõikakastet

aedviljasalatit

tomatit või paprikat

peterselli või sibulapealseid

Valmistamine

Lõika leivast ristipidi suur õhuke viil, määri võiga.
Tõsta võitatud leivale lai külm praelihalõik või hakk-kotlette, sellele õhuke kiht mädarõigast ja ümberringi aedviljasalat ja paprika/tomat. Kaunista petersellilehtede või hakitud sibulapealsetega.

Ühele inimesele arvesta umbes 100 g leiba, 20-25 g võid, 100-150 g kattetoiduaineid. Igale inimesele tehakse 1-2 võileiba.

Retsept on Salme Masso (koostaja) raamatust "Kokaraamat" (1984, kirjastus Valgus)
LISA KOMMENTAAR