Heeringavõileib

Einevõileivad on suured ja rohke kattega, mistõttu need koos joogiga moodustavad terve eine. Einevõileibu süüakse kahvli ja noaga.

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

leiba

võid

heeringafileed või vürtsikilu või -räime

kartulisalatit

keedetud muna

tomatit või kurki

sibulapealseid

Valmistamine

Lõika leivast ristipidi suur õhuke viil, määri võiga.
Tõsta võitatud leivale kartulisalatit, sellele kitsad heeringalõigud (või vürtsiräim või -kilu), õhukesed munaviilud ja hakitud sibulapealsed.

Ühele inimesele arvesta umbes 100 g leiba, 20-25 g võid, 100-150 g kattetoiduaineid. Igale inimesele tehakse 1-2 võileiba.

Retsept on Salme Masso (koostaja) raamatust "Kokaraamat" (1984, kirjastus Valgus). Pildi tegi HEXY.
LISA KOMMENTAAR

Hexy
postitatud 06.08.2010 19:59

Võid meie pere ei söö, jätsin välja. Sibulapealsete asemel panin peterselli. Supper hea võileib ja ainult 1 täidab kõhu ära-uskumatu