Siiruviiruline mustikakeeks

Tiigri- ehk sebrakeeksi põhimõttel valmistatud siiruviiruline mustikakeeks.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
16 viilu
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

250 g toasooja võid

200 g suhkrut

4 muna

210 g nisujahu (u 3,5 dl)

2 tl küpsetuspulbrit

2 tl vanillisuhkrut

1 laimi riivitud koor

Mustikataina jaoks:

1 dl (külmutatud) mustikaid

2 sl suhkrut

Glasuur:

2 dl tuhksuhkrut

2 sl laimi mahla

Valmistamine

Määri 1,8-2 liitrine keeksivorm võiga ning puista üle riivsaiaga. 

Klopi või suhkruga heledaks vahuks. Lisa ükshaaval vahustades toasoojad munad.

Sega nisujahu, küpsetuspulber, laimikoor ja vanillsuhkur omavahel, siis lisa tainale.
Pane kolmandik tainast kõrvale. Püreesta pooljäised mustikad suhkruga, siis lisa kõrvalepandud tainakolmandikule.

Kalla pool heledast tainast vormi. Tõsta peale mustikatainas ja siis ülejäänud hele tainas. Tee lusika otsa või puutikuga taina sees siiruviirulisi liigutusi. Küpseta 175kraadise ahju alumisel siinil umbes tund aega.

Lase vormis jahtuda, siis kummuta kook alusele. Sega glasuuriained omavahel ja nirista jahtunud koogile.

Pirkka retsept (mustikkatiikeri). Pildi tegi Kaare.

LISA KOMMENTAAR

Eva
postitatud 25.08.2008 18:48

Pille, kas oskad arvata, miks mustikasegu peab külmutet olema, kas sellepärast et see vormis enne küpsetamist laiali ei voolaks?

Pille
postitatud 25.08.2008 19:55

Variante on kaks - soomlaste retsept võis ilmuda jõulunumbris, kui värskeid mustikaid ei olnud :) Võimalik on ka see, et poolkülmunud mustikaid on lihtsam püreestada. Ei tea :)

zoozi
postitatud 28.12.2009 23:21

Väga maitsev keeks!

Pille
postitatud 28.07.2016 23:14

Zoozi saadetud foto:

Kaare
postitatud 28.07.2016 22:37

Sööjad kiitsid! Tundus hästi mahlane, aga see niiskus oli vist pigem suurest või kogusest.

Kairi
postitatud 03.04.2018 21:46

Tuli ilus, väga niiske ja õhuline kuid ka väga rammus, järgmisel korral proovin mis saab kui rasvaine kogust 100g võrra vähendada.