Maitsev lillkapsapüree

Sellisel moel valmistatud lillkapsapüree sobib hästi nt praetud või grillitud kala kõrvale, samuti mereandide ja aedviljaroogade lisandiks.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

500 g lillkapsast

1 dl 35% rõõska koort

2 dl väherasvast piima

40 g võid

1 tl helbelist meresoola

1 sl madeirat

0.25 tl värskeltriivitud muskaatpähklit

Valmistamine

Pese lillkapsas, eemalda varreosa ja lõika väiksemateks õisikuteks. Pane koos piima ja rõõsa koorega potti ning keeda tasasel tulel 10-15 minutit, kuni lillkapsas on peaaegu pehme.
Kurna lillkapsas (keeduvedelik hoia alles!). Lisa või väikeste tükkidena lillkapsale, siis püreesta sauseguriga. Lisa niipalju keeduvedelikku, et saad sobiva paksusega püree.
Hõõru püree läbi peene metallsõela, nii et saad hästi siidise ja koheva püree (soovi korral suru läbi sõela lausa kaks korda).
Maitsesta lillkapsapüree meresoola, madeira ja muskaatpähkliga.

Retsept on soome ajakirjast Glorian Ruoka & Viini (1/2008, Kukkakaalipyree)
LISA KOMMENTAAR