Võileib avokaado ja peekoniga

Toekas hommikusöögivõileib

Kogus
neljale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

4 viilu juuretisesaia või ciabatta't

5 sl külmpressitud oliiviõli

2 küpset avokaadot

3 sl hakitud värsket murulauku

3 sl hakitud värsket peterselli

2 tl sidrunimahla

1 suur tomat

soola ja musta pipart

4 viilu krõbedaks praetud suitsupeekonit

meresoolahelbeid

Valmistamine

Kuumuta ahi 200 C.

Nirista juuretisesaia viiludele u 4 sl oliiviõli. Aseta saiaviilud ahjuplaadile ja küpseta umbes 12-15 minutit, kuni saiaviilud on kuldpruunid.

Koori avokaadod, uurista viljaliha väikesesse kaussi. Lisa u 2 sl hakitud murulauku ja 2 sl peterselli, sidrunimahl ja umbes 0,5 tl soolahelbeid ja 0,5 tl jahvatatud musta pipart. Sega korralikult läbi.

Tükelda tomat ja sega väikeses kausis ülejäänud 1 sl oliiviõli, murulaugu ja peterselliga, 0,5 tl soola ja 0,25 tl pipraga. 

Jaota avokaadosegu saiaviiludele, siis tõta igale saiaviilule umbes 2 sl tomatisegu. Puista peale krõbedaks praetud peekonitükid, puista peale mõned soolahelbed ja serveeri. 

Loe veel:

Allikas: Food Network, pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Twinky
postitatud 20.03.2010 15:39

Mõnus!

Piret Simmo
postitatud 17.06.2022 08:44

Tänan väga hea idee eest, hommikusöögiks sobis imeliselt!

Pille
postitatud 27.08.2022 07:57

Andres R. jagas FB-s sellist pilti: