Nirista juuretisesaia viiludele u 4 sl oliiviõli. Aseta saiaviilud ahjuplaadile ja küpseta umbes 12-15 minutit, kuni saiaviilud on kuldpruunid.
Koori avokaadod, uurista viljaliha väikesesse kaussi. Lisa u 2 sl hakitud murulauku ja 2 sl peterselli, sidrunimahl ja umbes 0,5 tl soolahelbeid ja 0,5 tl jahvatatud musta pipart. Sega korralikult läbi.
Tükelda tomat ja sega väikeses kausis ülejäänud 1 sl oliiviõli, murulaugu ja peterselliga, 0,5 tl soola ja 0,25 tl pipraga.
Jaota avokaadosegu saiaviiludele, siis tõta igale saiaviilule umbes 2 sl tomatisegu. Puista peale krõbedaks praetud peekonitükid, puista peale mõned soolahelbed ja serveeri.
Võileib avokaado ja peekoniga
Toekas hommikusöögivõileib