Kodujuustupirukas

Kuigi põhjata kodujuustupirukas on kõige maitsvam kohe peale küpsetamist, siis sobib see hästi ka piknikule või suvisele väljasõidule. Kui soovid toekamat pirukat, siis lisa paprika- või singikuubikuid.

Kogus
kuuele kuni kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
15 minutit + 35-45 minutit ahjus
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

400 g kodujuustu

4 sl hapukoort

3 muna

6 sl nisujahu

1 tl paprikapulbrit

0.5 tl soola

200 g riivitud juustu

Valmistamine

Sega kausis kõik ained ühtlaseks.

Kalla segu küpsetuspaberiga vooderdatud (lahtikäivasse) 24 cm läbimõõduga pirukavormi.

Küpseta 200kraadises ahjus umbes 45 minutit, ehk kuni pirukas on kuldkollane.

Lase veidi jahtuda, siis võta vormist välja ja lõika tükkideks. 

 

Algidee Pereköögist, aga aastate jooksul tuunitud. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Pille. 

LISA KOMMENTAAR

Tiina
postitatud 11.08.2008 15:50

See on maailma kõige parem kodujuustuvorm!

Kadri
postitatud 11.10.2008 14:45

Tegin retsepti järgi ja kahjuks pean ütlema, et tulemus oli küll ilus kuldne pirukas aga maitses natuke magedalt. Usun, et paprika või singi lisamine parandaks maitset. Aga eks see ole maitse asi.

Spidur
postitatud 03.12.2008 15:53

see on üks minu lemmikküpsetisi.

Kajakas
postitatud 14.02.2011 13:00

Otsisin midagi soolast ja kiiret – silma jäi see retsept. Täitsa hea oli, soojana tõesti parem kui külmalt. Ja kuna panin suitsuliha hulka, siis soola poleks üldse pidanud panema, minu jaoks jäi pisut soolane. Mõnele piknikule kaasavõtmiseks tõesti aus kraam.

Ilsu
postitatud 24.05.2011 22:42

maitses imehästi ja peaks kuuluma iga juustusõbra menüüvalikusse.

maarjakokkab
postitatud 06.11.2011 10:58

Väga maitsev pirukas ja suurepärane valik suupistelauale! Lisasin ühel korral ka suitsujuustutükikesi, mis andsid palju juurde. Mängimisruumi on palju, nii lisandite kui ka rammususe pealt.

katjuhh
postitatud 14.07.2012 19:38

Super, aga muudatustega: kõige parem on see pirukas suitsujuustu- ja paprikatükkidega! Esimesi panen lausa 200g jagu. Jahu asemel panen alati 3 sl kaerakliisid ja 3 sl täisteranisujahu, nii kõige tervislikum. Hapukoore olen asendanud maitsestamata jogurti või lahja majoneesiga.

Pille
postitatud 18.11.2012 21:04

Tegin täna õhtusöögiks - juustu oli kodus vaid ca 50 grammi jagu, see-eest lisasin aga kodujuustupirukale ca 150 g hakitud singikuubikuid. Mõnus jäi!

Ester
postitatud 25.05.2013 20:46

Väga hea pirukas, kiire ja lihtne! :D Lisasin suitsulõhet ja maitserohelist ning sain mõnusa õhtusöögi.

coexiz
postitatud 09.03.2014 14:38

Kindlasti vaja lisada singi või vorsti vms tükki, muidu jääb maitsest puudu. Ja minu mees, kes on suur juustusõber, kiitis väga :D

coexiz
postitatud 13.03.2014 21:31

Tegin uuesti ja seekord lisasin singikuubikuid ja tilli. Nisujahu asemel panin täisteranisujahu. Tuli oluline erinevus... soovitan :D

Kaare Kippasto @ FB
postitatud 25.03.2014 13:17

Kodujuustupirukas erinevate lisanditega (sink, suitsujuust, paprika) on kujunenud lemmikuks.

Laura
postitatud 25.10.2017 21:30

Nomm nomm, parim kodujuustukas üldse. Teen tavaliselt kohe topelt koguse. Lisan ka kana või seeni või sinki või mis iganes meeldib. See on lihtsal nii hea :)

Marjukas
postitatud 16.06.2019 00:09

Lihtne ja maitsev. Kasutasin Valio soolakurgi ja tilliga kodujuustu ning kuna ladusin peale viilijuustu, siis tainasse panis seda vähem kui retseptis antud .