400 g kodujuustu
4 sl hapukoort (nt Saare)
3 suurt muna
6 sl nisujahu
1 tl paprikapulbrit
0,5 tl peenikest soola
200 g riivitud juustu
Sega kausis kõik ained ühtlaseks.
Kalla segu küpsetuspaberiga vooderdatud (lahtikäivasse) 24 cm läbimõõduga pirukavormi.
Küpseta 200kraadises ahjus umbes 45 minutit, ehk kuni pirukas on kuldkollane.
Lase veidi jahtuda, siis võta vormist välja ja lõika tükkideks.
Algidee Pereköögist, aga aastate jooksul tuunitud. Pildi tegi Juta Kübarsepp.
See on maailma kõige parem kodujuustuvorm!
Tegin retsepti järgi ja kahjuks pean ütlema, et tulemus oli küll ilus kuldne pirukas aga maitses natuke magedalt. Usun, et paprika või singi lisamine parandaks maitset. Aga eks see ole maitse asi.
see on üks minu lemmikküpsetisi.
Otsisin midagi soolast ja kiiret – silma jäi see retsept. Täitsa hea oli, soojana tõesti parem kui külmalt. Ja kuna panin suitsuliha hulka, siis soola poleks üldse pidanud panema, minu jaoks jäi pisut soolane. Mõnele piknikule kaasavõtmiseks tõesti aus kraam.
maitses imehästi ja peaks kuuluma iga juustusõbra menüüvalikusse.
Väga maitsev pirukas ja suurepärane valik suupistelauale! Lisasin ühel korral ka suitsujuustutükikesi, mis andsid palju juurde. Mängimisruumi on palju, nii lisandite kui ka rammususe pealt.
Super, aga muudatustega: kõige parem on see pirukas suitsujuustu- ja paprikatükkidega! Esimesi panen lausa 200g jagu. Jahu asemel panen alati 3 sl kaerakliisid ja 3 sl täisteranisujahu, nii kõige tervislikum. Hapukoore olen asendanud maitsestamata jogurti või lahja majoneesiga.
Tegin täna õhtusöögiks - juustu oli kodus vaid ca 50 grammi jagu, see-eest lisasin aga kodujuustupirukale ca 150 g hakitud singikuubikuid. Mõnus jäi!
Väga hea pirukas, kiire ja lihtne! :D Lisasin suitsulõhet ja maitserohelist ning sain mõnusa õhtusöögi.
Kindlasti vaja lisada singi või vorsti vms tükki, muidu jääb maitsest puudu. Ja minu mees, kes on suur juustusõber, kiitis väga :D
Tegin uuesti ja seekord lisasin singikuubikuid ja tilli. Nisujahu asemel panin täisteranisujahu. Tuli oluline erinevus... soovitan :D
Kodujuustupirukas erinevate lisanditega (sink, suitsujuust, paprika) on kujunenud lemmikuks.
Nomm nomm, parim kodujuustukas üldse. Teen tavaliselt kohe topelt koguse. Lisan ka kana või seeni või sinki või mis iganes meeldib. See on lihtsal nii hea :)
Lihtne ja maitsev. Kasutasin Valio soolakurgi ja tilliga kodujuustu ning kuna ladusin peale viilijuustu, siis tainasse panis seda vähem kui retseptis antud .
Totaalne lemmik! Reedel katsetasin suitsulõhega - ülimaitsev!
Esimest korda tegin. Mulle väga maitseb, ilma igasuguste lisanditega, lihtne valmistada. Mõnus soolakas amps!
Panin juurde päiksekuvatatud tomateid, küüslauku, tilli, paprikat, cayenne pipart ja pune. Täitsa hea tuli.
Kodujuustupirukas
Kuigi põhjata kodujuustupirukas on kõige maitsvam kohe peale küpsetamist, siis sobib see hästi ka piknikule või suvisele väljasõidule. Kui soovid toekamat pirukat, siis lisa paprika- või singikuubikuid.