Kohupiima-aprikoosivorm

Mahedamaitseline ja mahlane vormiroog, kus võib kasutada nii värskeid kui ka kompotiaprikoose.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
10 minutit + 50 minutit ahjus
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

250 g kohupiima või ricotta juustu

2 muna

200 g Saare 20% hapukoort

3 sl nisujahu

2 sl fariinsuhkrut

2 tl vanillisuhkrut

2 dl värskeid või omas mahlas konserveeritud aprikoose

kaneeli

Valmistamine

Sega kohupiim, munad, hapukoor, suhkur, vanillsuhkur ja nisujahu ühtlaseks. Vala võitatud ahjuvormi.

Nõruta aprikoosid ja lõika viiludeks. Kui kasutad värskeid aprikoose, siis pese ja poolita, eemalda kivid ning lõika aprikoosid kuueks. Laota vormi, kus nad vajuvad kohupiima sisse.

Puista peale kaneeli ja suhkrut ning küpseta 180kraadises ahjus umbes 45-50 minutit, kuni vormiroog on läbi küpsenud ja pealt kuldne.

Serveeri soojalt või jahtunult.

LISA KOMMENTAAR

Tiina
postitatud 10.01.2010 19:00

Tõeliselt maitsev kohupiimavorm! Mahe ja mõnus ja aprikoosid annavad värske maitse. Tegin Saidafarmi kohupiimaga.

Merili
postitatud 12.07.2014 22:40

Kasutasin lisaks aprikoosidele ka virsikuid. Mulle maitsevad virsikud rohkem kui aprikoosid.