15 g võid vormi määrimiseks
750 g kirsse või mureleid
125 g nisujahu
50 g suhkrut
3 muna
3 dl piima
1 tl vanilliekstrakti
soovi korral sorts konjakit või brändit
Serveerimiseks:Määri ahjuvorm võiga.
Puhasta kirsid kividest ja laota kirsid võitatud vormi (mulle meeldib nii, et vormi põhi oleks ikka üsna kaetud).
Mõõda jahu ja suhkur suurde kaussi, sega läbi.
Klopi teises kausis munad lahti, lisa piim ja vanilliekstrakt. Klopi ühtlaseks, siis kalla vähehaaval jahusegu hulka, viimast vispliga segades. Peaksid saama ühtlase ja üsna vedela taina. Kalla tainas kirssidele.
Küpseta 180kraadise ahju keskosas umbes 40 minutit, kuni tainas on läbi küpsenud ja pealt kuldne.
Lase veidike jahtuda, siis sõelu peale tuhksuhkrut ja serveeri soojalt.
Retsept on Joanne Harrise & Fran Warde raamatust "The French Kitchen: A Cookbook". Pildi tegi Kaare.
Kahjuks ei jäänud tulemusega rahule. Midagi oli retseptis paigast ära, pealegi tulihapu :D Kuidagi liiga nätske jäi ja asi polnud väheses küpsetamises. Hakkasin nüüd teiste retseptidega võrdlema ja leidsin, et siinne kasutab palju vähem suhkrut, pisut vähem muna, palju rohkem jahu ja koore asemel piima. Ilmselt need asjaolid põhjustasidki veidra konsistentsi. Aga siis serveerisin järgmiseid tükke oma Laduree meresoola-karamellikastemga ja juba läks palju magusamaks, seetõttu ka paremaks :)
Kahju, et Sulle ei maitsenud :( Olen viimasel ajal proovinud mitmeid erinevaid clafoutise retsepte ja see on kindlalt üks parimaid. Clafoutis ongi veidi 'nätske' - see on ahjupannkook, mitte biskviidilaadne kook. Suhkru kogust võid reguleerida - kui on väga hapud kirsid, lisa veidi rohkem.
Olen kõigist saadud kirssidest (ehk siis 2 korda) tänavu just nimelt selle retsepti järgi clafoutis't küpsetanud. Niivõrd hea, et teist korda oli isegi mu armas mees nõus abistama kirsside puhastamisel :)
Väga hea, VÄGA HEA kohe. Poleks uskunud, et nii maitsema hakkab, tegin kompotikirssidega ja lisasin tsipa soola ka tainasse, täpselt minu maitsele :D
Proovisin ka lõpuks ära selle imeasja. Kuid kirsside asemel kasutasin põldmarju ja vaarikaid. Söödav sai, aga ei midagi erilist. Usun, et kirssidega oleks teine asi. Ma arvan, et taignakiht oleks pidanud umbes poole õhem olema sellise mittekerkiva kontsistentsi juures. Ta jäi kuidagi tihe ja raske.
tegin magustoiduks. viimane maitses veel paremini kui suvest selle maitset mäletan...
Tegin magustoiduks - see maitses nii mulle kui mehele väga. Mulle meeldis veel see, et nii lihtne oli teha. Kindlasti läheb kordamisele!
Minumeelest on see täiesti õige konsistentsiga, nagu clafoutis peabki olema. Ma lisan ainult alati tilga konjakit maitseks sisse. Pean aga hoiatama, et madala 24cm vormi jaoks on siin tainast natuke liiga palju. Vähemalt kui täidises on kogukad viljad nagu ploomid näiteks. PS: suhkrust: tegin seda täna magusapoolsete ploomidega ja siintoodud suhkrukogust oleks isegi vähendada võinud. Sõstrate või hapukirsside korral on see paras.
Väga omapärane ja hea!
Perele maitses, mina eelistaks mingit muud kooki(cafoutis pole minu maitse)
<p>Proovisime ka... tundus, et retseptis oli liiga palju muna. Kook maitses veidi nagu munapirukas, ahjust välja võttes kukkus kokku. :/ </p><p>Veidi maitses nagu pannkoogid marjadega (panime kirssidele juurde ka teisi marju. :D </p>
Mmm, mul tuli välja nagu puding kirssidega :) Väga maitsev!
Leidsin retsepti täna Facebooki Nami-Nami lehelt ja meenus,et emmel puud kirsse täis ja et niiii lihtne retsept ette jooksis,siis otsustasin katsetada
Vabandust loll küsimus aga, kui suur(t)e vormi(de) jaoks on retsept mõeldud ?
Gec, u 22-24 cm läbimõõduga vorm võiks olla.
Clafoutis
Clafoutis on prantsuse köögist pärit põnev vormiroog, mis meenutab magusat ahjupannkooki.
Kirsside asemel võib kasutada muid pehmeid marju ja luuvilju, nt aprikoose, ploome, virsikuid, põldmarju, mustsõstraid.