Lihtne kalasupp

Kalasupp valmib hõlpsalt ja on hõrgu ning pehme maitsega. Supi valmistamiseks sobib nii forelli- kui ka lõhefilee.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
20 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

300 g forelli- või lõhefileed

7 dl puljongit

1 porru

2 porgandit

1 sellerivars

1 sibul

2 küüslauguküünt

1 dl kuiva valget veini

soola ja musta pipart

värsket tilli

Valmistamine

Lõika kalafilee väikesteks tükkideks ja maitsesta soola-pipraga.

Valmista kalapuljongikuubikust leem, pane viilutatud porru, porgandid, varsseller, sibul ja küüslauk leeme sisse. Lisa valge vein ning lase tasasel tulel 10-15 minutit keeda, kuni aedviljad on pehmed.

Lisa kalakuubikud ning kuumuta paar minutit, kuni kala on läbi küpsenud.

Serveerimisel puista supile hakitud värsket tilli.

Retsept on mugandatud sarja 100 rooga raamatust "Kiirelt ja tervislikult". Autorid Raili Mikk & Pille Enden. Pildi tegi UDUVIHM.

LISA KOMMENTAAR

uduvihm
postitatud 01.11.2011 08:03

Supp oli suhteliselt maitsev. Jäi siiski pisut lahjavõitu, eriti mehe jaoks. Samas lõikasime mustade oliivide rattad peale ja supp muutus kohe maitsvamaks ja rammusamaks. Meil päris neljale portsjonile seda toitu ei jagunud - tuli kolm (aga eks see oleneb ka ju portsjoni suurusest). Meeldis see, et vein jättis sellise kerge hapuka maitse supile juurde.