1 päts kandilist viilutatud saia
Täidis:1 dl hapukoort
1 dl majoneesi
4-5 sl hakitud värsket peterselli
1 tl karripulbrit
400 g hakitud suitsukana või -kalkunit
825 g purk konservitud virsikuid
Peale:200 g maitsestatud toorjuustu (nt vahemere ürtidega)
Kaunistamiseks:konservitud virsikuid
värsket punet
Sega hapukoor majoneesiga, lisa karripulber ja hakitud petersell (kui soovid kollasemat täidist, siis lisa 0,5 tl kollajuurt ehk kurkumit). Lisa väikesteks kuubikuteks lõigatud suitsukana ning nõrutatud ja tükeldatud virsikud (mõned virsikud pane kaunistamiseks kõrvale).
Laota alusele neli röstsaiaviilu, sellele pool täidisest. Laota peale kiht saia, immuta ja kata ülejäänud täidisega. Kata ülejäänud saiaviiludega. Pane tordile toidukile peale ning lase järgmise päevani külmkapis seista.
Vahetult enne serveerimist kata võileivatort pealt ja külgedelt toorjuustuga ning kaunista vastavalt oma soovile.
Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Martiina Anni.
Mingi särts jäi nagu puudu, see retsept ei suutnud mu eelistuses olevat tuunikalavõileivatorti üle trumbata.
Võileivatort suitsukana ja kompotivirsikutega
Mahlase maitsega võileivatort, millele karripulber annab kena kollase jume. Parima võileivatordi saad siis, kui lased sel üleöö jahedas maitsestuda.