Võileivatort suitsukana ja kompotivirsikutega

Mahlase maitsega võileivatort, millele karripulber annab kena kollase jume. Parima võileivatordi saad siis, kui lased sel üleöö jahedas maitsestuda.

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
30 minutit + seismine
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 päts kandilist viilutatud saia

Täidis:

1 dl hapukoort

1 dl majoneesi

4-5 sl hakitud värsket peterselli

1 tl karripulbrit

400 g hakitud suitsukana või -kalkunit

825 g purk konservitud virsikuid

Peale:

200 g maitsestatud toorjuustu (nt vahemere ürtidega)

Kaunistamiseks:

konservitud virsikuid

värsket punet

Valmistamine

Sega hapukoor majoneesiga, lisa karripulber ja hakitud petersell (kui soovid kollasemat täidist, siis lisa 0,5 tl kollajuurt ehk kurkumit). Lisa väikesteks kuubikuteks lõigatud suitsukana ning nõrutatud ja tükeldatud virsikud (mõned virsikud pane kaunistamiseks kõrvale).

Laota alusele neli röstsaiaviilu, sellele pool täidisest. Laota peale kiht saia, immuta ja kata ülejäänud täidisega. Kata ülejäänud saiaviiludega. Pane tordile toidukile peale ning lase järgmise päevani külmkapis seista.

Vahetult enne serveerimist kata võileivatort pealt ja külgedelt toorjuustuga ning kaunista vastavalt oma soovile.

Nipid ja soovitused:

  • Kui soovid võileivatorti serveerida valmistamise päeval, siis võid saiaviile leige puljongiga niisutada.

Loe veel:

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Martiina Anni.

LISA KOMMENTAAR

Hexy
postitatud 10.06.2014 17:27

Mingi särts jäi nagu puudu, see retsept ei suutnud mu eelistuses olevat tuunikalavõileivatorti üle trumbata.