Lõhe-spargelkapsapirukas

Lõhe-spargelkapsapirukas on maitsev nii soojalt kui ka jahtunult. Lõhe asemel võib võtta ka forellifileed.

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

Pirukapõhi:

100 g võid

150 g nisujahu

0.25 tl soola

2-3 sl külma vett

Täidis:

400 g värskeid või külmutatud spargelkapsaõisikuid

2 dl 10% rõõska koort

1-2 sl hakitud värsket tilli

400 g forelli- või lõhefileed

veidi sidrunimahla

2 muna

100 g riivitud juustu

soola ja musta pipart

Valmistamine

Valmista esmalt tainas - näpista jahu või ja soolaga puruseks, siis lisa vesi ja sõtku tainas ühtlaseks. Vormi väikeseks lapikuks pätsiks, keera toidukilesse ja pane 30 minutiks külmkappi. Siis rulli lahti, vooderda sellega 24 cm pirukavorm. Torka põhi kahvliga auguliseks ning küpseta 200-kraadises ahjus 10 minutit.

Samal ajal lõika spargelkapsas väikesteks õisikuteks (mida väiksemad, seda parem) ja blanšeeri keevas soolaga maitsestatud vees 2-3 minutit. Kurna, loputa külma veega ja nõruta hoolega.

Eemalda lõhefileelt luud ja lõika kala umbes 1 cm kuubikuteks. Maitsesta soola, pipra ja sidrunimahlaga.

Laota lõhekuubikud ja blanšeeritud spargelkapsaõisikud eelküpsetatud pirukapõhjale.

Klopi kausis munad lahti, siis klopi juurde rõõsk koor ja riivitud juust. Soovi korral maitsesta soolaga, aga pea meeles, et juust on juba soolane! Kalla vormi.

Küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit, kuni pirukas on pealt kaunilt kuldne ja täidis hüübinud.

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.

LISA KOMMENTAAR

Katrin
postitatud 20.10.2009 17:51

Lisasin ka võis hautatud sibulat. Väga maitsev sai nii soojalt kui külmalt.

triin
postitatud 27.03.2011 23:20

Üks pirukas, mida juba korduvalt teen, sest nii hea on. Soovitan peale valatava muna-koore hulka suurendada, siis tuleb pirukas mahlasem. Mina panen nt. 4 muna, 2 dl koort ja 1,5 dl piima.

Kaare
postitatud 05.06.2017 15:32

Spargelkapsaõisikud jäid mul veidi magedaks, aga sellegipoolest oli maitsev pirukas. Minu jaoks oli muna-koore segu parasjagu.