Hõrk köögivilja-juustusalat

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

300 g toorest porgandit

300 g toorest peeti

4-5 tk õuna

3 tk marineeritud kurki või hapukurki

150 g juustu

1 tk sibulat

2 dl hapukoort

suhkrut

soola

sinepit

Valmistamine

Riivi toored porgandid, peedid ja õunad jämeda riiviga.
Lõika hapukurk ja sibul peenikesteks ribadeks. Riivi juust.
Sega hapukoor maitseainetega ja vala kaste salatile.

Retsept on Pille Endeni raamatust "Kodukirja parimad palad 2007"
LISA KOMMENTAAR

alberta
postitatud 01.11.2008 15:29

Hõrk ei ole minu meelest just kõige täpsem sõna selle salati kohta. Komponendid tundusid huvitavad, tulemusega jäin lõpuks ka enam-vähem rahule, kuid siiski ei saa aru juustu rollist selles salatis (seda on hästi vähe võrreldes teiste asjadega ja maitse ei anna mingit olulist nüanssi juurde). Lõpuks lisasin paar küünt küüslauku ja siis sai sellest päris maitsava küüslauguse salati, mis kokkuvõttes ei erine paljus peedi-õuna-küüslaugu salatist. Kuid enamus komponente on värsked - siit võib siis arvestada selle salati eelist.