Lambaraguu

Mõnus ja lihtne viis lamba valmistamiseks. Minimalistlikumas variandis kasuta vaid sibulat-porgandit, aga võid kasutada ka rohkem köögivilju, nagu fotolgi.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
2,5-3 tundi
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 kg kondita noore lamba liha

praadimiseks õli

2-3 sibulat

2-3 porgandit

tükk juursellerit

paar sellerivart

1 apteegitillimugul

soola ja musta pipart

0.5 tl majoraani

2 dl kuuma vett või punast veini

Herbes de Provence'i maitseainesegu või meelepärast maitserohelist

Valmistamine

Lõika lambaliha väikesteks tükkideks, maitsesta kergelt soolaga. Kuumuta suures haudepotis õli, siis pruunista lihatükid ümberringi parajalt tugeval tulel. 

Lisa puhastatud ja pruunistatud meelepärased köögiviljad ning kuumuta korralikult läbi, köögivilju ja liha segades. Maitsesta soola-pipra ja ürdiseguga. Kalla potti vein või vesi, kuumuta keemiseni. Siis alanda kuumust, kata pott kaanega ja hauta madalapoolsel tulel umbes 1,5-2 tundi, kuni liha ja köögiviljad on täiesti pehmed. (Kui eelistad, võid raguu ka ahjupotis valmistada - 160-180kraadises ahjus 2 tunnist peaks piisama).

LISA KOMMENTAAR

Joogisoovitus

Jacob's Creek Reserve Shiraz

1847. aastal rajas Johann Gramp, Orlando Veinikeldri asutaja, esimesed viinamarjaistandused Jacob’s Creek’i kallastele Barossa orus.

vein küpsenud 12 kuud vanades ameerika ja prantsuse tammevaatides.

Värvus:    sügav, peaaegu läbipaistmatu kergelt purpurpunane

Aroom:    küpset ploomi, rikkalik tumeda kirsi, śokolaadi, vürtsika tammevanilje, männivaigu, puutõrva aroome.

Maitse:    täidlane Shiraz marjale tüüpilise tumeda ploomi ja piprase iseloomuga,  mustade marjade, tuline, tammine, suud täitev kerge parkaine. Lõpp on siidine ja kirsine.

Serveerida 16-180 C juures.

Tootja: Jacob's Creek
Maaletooja: Pernod Ricard Estonia

Piripiri
postitatud 06.02.2016 13:11

Raguu tuli lihtsalt suurepärane! Vaimustavalt hea kooslus fenkoli ja sibulaga, olin eelnevalt veidi skeptiline, aga tulemuse eest annan kümme punkti kümnest. Mul on madalam pada ja veini kulus üksjagu rohkem. Lihaks sain Saaremaa lambaprae, mille kondi küljest lahti lõikasin, aga kondi ka ikkagi patta hauduma panin. Ja päris lõpus täeindasin maitset veel natukese meega, et saada ümaramat ja täiuslikumat maitset. Veinisoovitus oli raguu kõrvale täiuslik. Kõrvale pakkusin ahjus küpsetatud (grillitud) kaalikat ja peeti, mille olin enne pulkadeks lõiganud, kookosrasvas keerutanud ja soola ning Provance'i maitseaineseguga läbi seganud. No ja marineeritud kuuseriisikad panid i-le täpi peale... AITÄH!

Merx
postitatud 17.09.2016 21:31

Meile maitses ka väga, panime lisaks veel natuke kaalikat.