4 suurt tomatit
4 muna (M)
soola ja musta pipart
4 viilu leiba või saia
Kuumuta ahi 200 C kraadini.
Lõika tomatitelt 'kaas' pealt ära ja uurista lusikaga seemnetest seest tühjaks. Aseta tomatid ahjuplaadile, maitsesta õõnsused soola-pipraga. Löö iga tomati sisse toores muna ning aseta peale tükike võid. Maitsesta taas vähese soola-pipraga ning aseta 'kaas' uuesti peale.
Küpseta 200kraadise ahju keskosas 20-25 minutit, kuni munad on hüübinud.
Määri röstisai või -leib võiga, aseta peale krõbedad peekoniviilud ning tõsta peale küpsetatud tomat munaga. Kaunista maitserohelisega ja serveeri.
Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.
kole vahvad näevad need tomatid välja! üritasin ka ise seda rooga teha, aga ilmselt uuristasin tomati natuke liiga õõnsaks, kuna ta vajus ahjus kokku ja osa munast jooksis mööda ahjuplaati minema. maitse oli sellegipoolest tore. aga järgmine kord üritan selle õõnestamisega mitte liiga hoogu minna.
Maitsev ja mahlane hommikutomat!
Enda arvates panin soola ja pipart küll, aga ikkagi tundus lõpuks vähe. Võib julgelt maitsestada!
Väga hea retsept! Teen seda järgmine kordki
Küpsetatud tomatid munaga hommikusöögiks
Britid armastavad hommikuti muna, peekonit, tomatit - siin on need kolm ühendatud veidi teistsugusel moel. Siinne retsept on antud neljale, aga retsepti on lihtne korrutada vastavalt sööjate arvule.