Lihtne ja kiire pad thai kanaga

Tuntud tai roog riisinuudlite ja kanaga.

Ideaalis tuleks kasutada laiu riisijahust sen lek lintnuudleid, aga õnnestub ka teiste riisinuudlitega.

Kogus
kahele
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
15 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 sl oliiviõli

2 kanafileed

400 g valmis riisinuudleid

75 g mungoa idandeid

2 toorest muna

1 sl (kuhjaga) tamarindi pastat

1 sl tai kalakastet

2 tl suhkrut

vajadusel vett

värsket koriandrit

0.5 laimi mahl

Serveerimiseks:

röstitud maapähkleid (arahhis)

6 hakitud talisibulat

sektoriteks lõigatud laimi

Valmistamine

Kuumuta suurel prae- või vokkpannil õli tugeval kuumusel.

Lõika kanafileed viiludeks, lisa pannile ja prae aeg-ajalt segades 5 minutit, kuni kana pruunistub.

Lisa valmis riisinuudlid* ja mungoaidandid ning prae veel 2 minutit, rooga segades.

Tee panni keskel nuudlite vahele süvend ning löö sinna 2 muna. Sega puulusikaga, kuni muna kergelt hüübib.

Sega väikeses kausis tamarindipasta, tai kalakaste ja suhkur. Lisa see pannile ja sega hoolega. Kui nuudlid liiga kuivad tunduvad, lisa pannile ka lusikatäis või paar vett.

Tõsta pann tulelt, sega juurde peotäis värskeid koriandrilehti ning pressi peale laimimahl.

Serveerimiseks puista peale veidi röstitud maapähkleid, hakitud talisibulat ja mõned laimisektorid.

Nipid ja soovitused:

  • Suurbritannias müüakse valmis riisinuudleid, mida võib kohe pannile lisada. Kui neid käepärast pole, siis võib riisinuudlid valmis keeta ja kurnata enne pannile lisamist.

Retsept on pärit briti ajakirjast Delicious (July 2008, Quick chicken pad Thai).

LISA KOMMENTAAR

..
postitatud 23.12.2010 18:02

jäi kuiv ja maitsetu :(

Liisa
postitatud 15.11.2018 20:11

Kuiv ja maitsetu