1 sl oliiviõli
400 g valmis riisinuudleid
75 g mungoa idandeid
2 toorest muna
1 sl (kuhjaga) tamarindi pastat
1 sl tai kalakastet
2 tl suhkrut
vajadusel vett
värsket koriandrit
0.5 laimi mahl
Serveerimiseks:röstitud maapähkleid (arahhis)
6 hakitud talisibulat
sektoriteks lõigatud laimi
Kuumuta suurel prae- või vokkpannil õli tugeval kuumusel.
Lõika kanafileed viiludeks, lisa pannile ja prae aeg-ajalt segades 5 minutit, kuni kana pruunistub.
Lisa valmis riisinuudlid* ja mungoaidandid ning prae veel 2 minutit, rooga segades.
Tee panni keskel nuudlite vahele süvend ning löö sinna 2 muna. Sega puulusikaga, kuni muna kergelt hüübib.
Sega väikeses kausis tamarindipasta, tai kalakaste ja suhkur. Lisa see pannile ja sega hoolega. Kui nuudlid liiga kuivad tunduvad, lisa pannile ka lusikatäis või paar vett.
Tõsta pann tulelt, sega juurde peotäis värskeid koriandrilehti ning pressi peale laimimahl.
Serveerimiseks puista peale veidi röstitud maapähkleid, hakitud talisibulat ja mõned laimisektorid.
Retsept on pärit briti ajakirjast Delicious (July 2008, Quick chicken pad Thai).
Lihtne ja kiire pad thai kanaga
Tuntud tai roog riisinuudlite ja kanaga.
Ideaalis tuleks kasutada laiu riisijahust sen lek lintnuudleid, aga õnnestub ka teiste riisinuudlitega.