Kurgi-juustu-suitsulõhe tikusuupisted

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

250 g emmentali juustu

1 värske kurk

150 g külmsuitsulõhet

värsket tilli

Valmistamine

Lõika juust 1,5x1,5 cm kuubikuteks. Lõika kurgist koorimisnoaga õhukesed laastud.

Voldi kurgiviilud kokku ning aseta juustukuubikule, peale aseta rullikeeratud külmsuitsulõheviil. Kinnita kokteiltikuga.

Kaunista tillioksaga ja serveeri.

Retsept raamatust "Eesti perepeod/Estonian Family Celebrations" (Harri Ilves, Lia Virkus, Tiina Väljaste). Pildi tegi UDUVIHM.

LISA KOMMENTAAR

Uduvihm
postitatud 20.01.2012 23:18

Minu jaoks jäid need ampsud pisut suureks. Aga samas olid mõnusalt värsked. Külaliste jaoks oli selline kooslus uudne, nii et nad ei osanudki väga midagi asjast arvata. Ise arvan, et selline kurgi ja lõhe kate sobiks ilmselt väga mõnusalt ka väikse leivatüki peale. Vahele veel pisut maitserohelisega toorjuustu. Ühesõnaga andis juurde ideesid aga ei teagi kas konkreetselt selliseid tikukesi uuesti teeksin (suupistete maailm ju nii lai ja avar). Esmastele katsetajatele soovitan kindlasti.