2-3 punast paprikat
1 suur punane sibul
soola ja musta pipart
150-200 g pehmet kitsejuustu või Kalamatsi juustu "Suvik"
Lõika paprikad pikuti pooleks, eemalda seemned. Laota paprikad õlitatud ahjuplaadile, lõikepind ülal. Maitsesta soola-pipraga ja küpseta 180-kraadises ahjus umbes 30 minutit.
Koori sibul ja küüslauk. Eemalda apteegitillilt vajadusel välimised lehed. Lõika sibul ja apteegitill õhukesteks sektoriteks, viiluta küüslauk. Sega kausis, lisa veidi oliiviõli ning maitsesta soola-pipraga. Sega läbi ja jaota saadud segu küpsetatud paprikapoolikute vahel.
Küpseta 180kraadises ahjus veel umbes 45-60 minutit, kuni paprikad on täiesti küpsed ja apteegitill pehme.
Lõika juust viiludeks ning laota täidetud paprikatele. Küpseta veel 5 umbes minutit, kuni juust on kergelt sulanud.
Retsept on mugandatud Joanne Harrise & Fran Warde raamatust "The French Kitchen: A Cookbook" (Baked Red Peppers). Mugandatud versioon ilmus ka ajakirjas Kodu & Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp.
Mulle eriti ei maitsenud, juust ei olnud ka mul kõige parem, mingi kohalik prooviks ostetud. Aga mees sõi küll isuga - saa nüüd mehe maitsest aru :)
Meile abikaasaga väga maitses. Nagu oleks restoranis käinud. Kõrvale tegin kiirelt küpsetatud vikerforelli.
Milline tore kommentaar, Anneli. Aitäh :)
Paprikas ahjus poolteist tundi segast aetakse või parem keeda või auruta enne potis veitsa pehmeks ja siis pooleks tunniks koos täidisega ahju palju lihtsam kui oodata poolteist tundi lihtsat paprika toitu.
kk - ei aeta segast, sellise asja nimi on "slow-roasting" ja "slow-cooking" ja maitse jääb üsna erinev. Aga muidugi, kiirel ajal võib ka lihtsalt kiirelt keeta ja siis ahju panna, keegi ei keela!
Ahjupaprikad kitsejuustu ja apteegitilliga
Paprikaid ei pea sugugi alati riisi ja hakklihaga täitma. Siin üks põnev lihavaba versioon.
Võimaluse korral kasuta Ehtne Talutoit tunnusmärgiga Eesti väiketootjate tooteid, nt Kalamatsi Meierei kreeka salati juustu "Suvik".