Ahjupaprikad kitsejuustu ja apteegitilliga

Paprikaid ei pea sugugi alati riisi ja hakklihaga täitma. Siin üks põnev lihavaba versioon.

Võimaluse korral kasuta Ehtne Talutoit tunnusmärgiga Eesti väiketootjate tooteid, nt Kalamatsi Meierei kreeka salati juustu "Suvik".

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
25 minutit + 1,5 tundi ahjus
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

2-3 punast paprikat

oliiviõli

1 suur punane sibul

1 apteegitillimugul

3 küüslauguküünt

soola ja musta pipart

150-200 g pehmet kitsejuustu või Kalamatsi juustu "Suvik"

Valmistamine

Lõika paprikad pikuti pooleks, eemalda seemned. Laota paprikad õlitatud ahjuplaadile, lõikepind ülal. Maitsesta soola-pipraga ja küpseta 180-kraadises ahjus umbes 30 minutit.

Koori sibul ja küüslauk. Eemalda apteegitillilt vajadusel välimised lehed. Lõika sibul ja apteegitill õhukesteks sektoriteks, viiluta küüslauk. Sega kausis, lisa veidi oliiviõli ning maitsesta soola-pipraga. Sega läbi ja jaota saadud segu küpsetatud paprikapoolikute vahel.

Küpseta 180kraadises ahjus veel umbes 45-60 minutit, kuni paprikad on täiesti küpsed ja apteegitill pehme.

Lõika juust viiludeks ning laota täidetud paprikatele. Küpseta veel 5 umbes minutit, kuni juust on kergelt sulanud.


Retsept on mugandatud Joanne Harrise & Fran Warde raamatust "The French Kitchen: A Cookbook" (Baked Red Peppers). Mugandatud versioon ilmus ka ajakirjas Kodu & Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Zoozi
postitatud 14.12.2008 19:59

Mulle eriti ei maitsenud, juust ei olnud ka mul kõige parem, mingi kohalik prooviks ostetud. Aga mees sõi küll isuga - saa nüüd mehe maitsest aru :)

Pille
postitatud 14.02.2016 15:15

Zoozi pilt:

Anneli
postitatud 13.04.2016 20:08

Meile abikaasaga väga maitses. Nagu oleks restoranis käinud. Kõrvale tegin kiirelt küpsetatud vikerforelli.

Pille
postitatud 14.04.2016 02:25

Milline tore kommentaar, Anneli. Aitäh :)

kk
postitatud 14.04.2016 18:05

Paprikas ahjus poolteist tundi segast aetakse või parem keeda või auruta enne potis veitsa pehmeks ja siis pooleks tunniks koos täidisega ahju palju lihtsam kui oodata poolteist tundi lihtsat paprika toitu.

Pille
postitatud 16.04.2016 06:31

kk - ei aeta segast, sellise asja nimi on "slow-roasting" ja "slow-cooking" ja maitse jääb üsna erinev. Aga muidugi, kiirel ajal võib ka lihtsalt kiirelt keeta ja siis ahju panna, keegi ei keela!