Provanssaali kartuligratään

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

1 kg kooritud kartuleid

2 sibulat

3 sl õli

450 g konservitud purustatud tomateid

1 dl kontsentreeritud tomatipastat

1 tl basiilikut

1 tl soola

0.25 tl musta pipart

2 purustatud küüslauguküünt

1 kimp hakitud peterselli

1 dl riivitud juustu

25 g võid

Valmistamine

Koori ja viiluta sibul. Hauta sibulad õlis pehmeks.

Lisa tomatikonserv koos vedelikuga, tomatipüree, maitseained ja küüslauk. Hauta kaanega potis 5 minutit.

Lõika kartulid õhukesteks viiludeks.

Laota pool kartulitest võitatud ahjuvormi, peale pool sibula-tomatisegust. Puista peale 1/2 hakitud petersellist. Korda. Laota pealmisele kihile riivitud juust ja võitükikesed. Kata vorm kaane või fooliumiga.

Küpseta 200-kraadise ahju allosas 30 minuti.

Eemalda foolium ja küpseta veel 20-30 minutit, kuni kartulid on küpsed.

Vajadusel lisa kõrbemise vältimiseks veidi puljongit.

Loe veel:

Retsept on Taani ajakirjast Alt for Damerne (2/1995, Kartoffelgratin Provencale), pildi tegi Ilse Metsamaa. 

LISA KOMMENTAAR

vandiste
postitatud 23.05.2011 20:34

Mõnusalt lihtne tomati- ja juustumaitseline kartulivorm. Igati maitsev roog.

Pille
postitatud 04.08.2024 10:49

Siin Vandiste saadetud foto ka:

Ilse
postitatud 21.12.2024 09:14

Meile maitses.