Makaronid peekoni, kitsejuustu ja hernestega

Kiire pastaroog. Kõrvale võid serveerida tomatisalatit.

Kogus
kahele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
20 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

70 g viilutatud peekonit

200 g makarone (nt tagliatelle)

75 g kreemjat kitsejuustu

1 pesa- ehk šalottsibul

1 küüslauguküüs

hakitud värsket peterselli

200 g väikeseid rohelisi herneid

Valmistamine

Prae peekoniviilud pannil krõbedaks, murra seejärel väiksemateks tükkideks.
Keeda makaronid al dente. Kurna.
Haki šalottsibul ja küüslauk peeneks. Sega kitsejuustu, 2-3 sl makaronikeeduvee ning peterselliga ühtlaseks kastmeks.
Sega kitsejuustukaste keedetud makaronidega. Sega juurde herned ning praetud peekon.
Serveeri.

Retsept on rootsi ajakirjast Bättre Mat (4/2006, Pasta med getost). Pildi tegi ÜLLEKAS.

LISA KOMMENTAAR

Üllekas
postitatud 02.04.2013 11:03

Makaronid peekoni kitsejuustu ja hernestega oli tõesti kiire ja lihtne roog. Maitsev ka. Esiti kartsin, et toores sibul ja küüslauk jääb väga karjuv toidu sees aga tegelikult polnud neid peaaegu tundagi.