röstimiseks oliiviõli
400 g kirsstomateid
2 sl külmpressitud oliiviõli
1 sidruni mahl
1 tl palsamiäädikat või veiniäädikat või šerriäädikat
1 tl Dijoni sinepit
200 g värsket basiilikut ja
värskeid rukolalehti või lehtsalatit
soola ja musta pipart
Nirista väikesele ahjupannile veidi oliiviõli, siis aseta kirsstomatid pannile. Küpseta 200kraadises ahjus umbes 10 minutit, kuni tomatid hakkavad kergelt pruunistuma.
Pane oliiviõli serveerimiskaussi, lisa veidi sidrunimahla, palsamäädikat ja sinepit, sega ühtlaseks.
Lisa basiiliku- ja rukolalehed ning sega kergelt läbi, maitsesta salat meresoolahelveste ja musta pipraga. Peale aseta röstitud tomatid ning serveeri kohe.
Retseptiidee on pärit Joanne Harrise & Fran Warde raamatust "The French Kitchen: A Cookbook" (London, Doubleday, 2002), siin üsna muudetud kujul. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Martiina.
Lõikasin kirsstomatid enne ahju panekut pooleks ja rohelisi asju lisasin pool kogusest, mis retsept ette nägi, aga ikka oli täitsa mõnus pärast jõulu (2 päeva liha näost sisse ajamist :D
Hea salat, tervele perele maitses!
Mulle ka meeldib see retsept. Hea viis tomatihooaja väliselt tomateid söömiskõlbulikuks tuunida :)
Roheline salat 'sulavate' tomatitega
Lihtne ja maitsev salat, kus röstitud tomatid lisavad kergelt suitsust maitset, mis sobib hästi erinevate salatilehtedega (proovi nt magusat basiilikut ja vürtsikat rukolat.)