25 g pärmi
1 dl suhkrut
3 dl käesooja piima
1 lahtiklopitud muna (jäta veidi määrimiseks)
1 tl soola
500 g e. 7-8 dl nisujahu
100 g sulatatud ja jahtunud võid
Kohupiimatäidis:400 g kohupiima
75 g suhkrut
50 g nisujahu
50 g hapukoort
1 väiksem muna
1 tl vanilliekstrakti
soovi korral seemneteta rosinaid
Sega kausis jahu, suhkur ja sool. Lisa pärm ning mudi see jahu hulka. Lisa käesoe piim, pool lahtiklopitud muna ja jahtunud sulavõi. Kata tainakauss toidukile või puhta köögirätikuga ning lase soojas kohas kahekordseks kerkida.
Täidise jaoks sega kausis kohupiim, suhkur, jahu, hapukoor, muna, vanilliekstrakt ning rosinad.
Jaota kerkinud tainas kaheks ning rulli kumbki tükk ca 40x25 cm ristkülikuks, nii et keskelt jääks tainas veidi paksem, servadest õhem.
Jaota kohupiimatäidis samuti kaheks. Tõsta pool segust tainaristkülikule, nii et see kataks tainatüki keskmise kolmandiku (pikkupidi).
Tee mõlemale poole täidist jäänud tainasse veidi viltu sisselõiked, seejärel voldi need kordamööda vasakult ja paremalt üksteise peale keskele kokku (vt fotot). Lase saiadel veerand tundi ahjuplaadil kerkida.
Küpseta 200kraadises ahjus umbes 20-30 minutit, kuni stritslid on kaunilt kuldsed.
Retsept on mugandatud Qsti blogist, pildid tegi Nami-Nami toimetaja Pille.
Tohutult maitsev stritsel. Tegin algvariandi järgi qsti blogist ja kasutasin ka täidises sulavõid. Rammus kraam, aga stritsel lausa sulas suus.
Minulgi see stritsel Qsti blogist järgi proovitud. Maitses mõnusalt mahlane-kohupiimane. Palmikusse sidumine annab küpsetisele hästi sümpaatse välimuse.
Väga hea stritsel tuleb. Mahlane, imehea. Nii soojalt kui jahtunult. Ja vanaema kiidab veel ilusa palmiku eest ka :D
Päris hea oli. rosinaid järgmine kord ei paneks
äärmiselt maitsev stritsel, täidis tuleb parem kui questi blogi järgi panna sinna võid ja vaniljekastmepulbrit. Täidisele olen lisanud vahel ka kookoselaastusid. Külalised kohati isegi hulluvad sellest.
mina lisasin isegi kohupiima hulka kirsikompotti.ime hea stritsel,kõik osa saanud kiitsid.lihtne valmistada.teen seda juba teist päeva järjest:)
Väga hea stritsel tuleb selle retsepti järgi. Pean mainima, et minul see variant, kus pärm jahu sisse mudida tuleb, ei töötanud. Tainas lihtsalt ei kerkinud. Uurisin isiklkult pärmispetsialistilt, milles asi võib olla, aga ega siin muud järeldust ei ole, kui et pärm tahab ikka käima minekuks 30C sooja saada. Jätkan vanas vaimus ehk pärmi lahustamisega soojas piimas.
Tegin õepoja sünnipäevale, ühele stritslile poetasin ohtralt ka pärlsuhkrut peale - jäi eriti rõõmus :)
Eriti hea sidrunikohupiimaga!
Minu retsept on pisut erinev. Kohupiima sisse tuleb pakike vaniljekreemi pulbrit. Kohupiima sisse vajutan vao ja sinna panen paksemat moosi. Eriti meeldib lastelastele kirsimoosiga.
Täna sai just tehtud.
Kohupiimastritsel
Mahlane ja maitsev kohupiimatäidisega pärmitainast stritsel.