Kohupiimastritsel

Mahlane ja maitsev kohupiimatäidisega pärmitainast stritsel.

Kogus
2 stritslit
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Pärmitainas:

25 g pärmi

1 dl suhkrut

3 dl käesooja piima

1 lahtiklopitud muna (jäta veidi määrimiseks)

1 tl soola

500 g e. 7-8 dl nisujahu

100 g sulatatud ja jahtunud võid

Kohupiimatäidis:

400 g kohupiima

75 g suhkrut

50 g nisujahu

50 g hapukoort

1 väiksem muna

1 tl vanilliekstrakti

soovi korral seemneteta rosinaid

Valmistamine

Sega kausis jahu, suhkur ja sool. Lisa pärm ning mudi see jahu hulka. Lisa käesoe piim, pool lahtiklopitud muna ja jahtunud sulavõi. Kata tainakauss toidukile või puhta köögirätikuga ning lase soojas kohas kahekordseks kerkida.

Täidise jaoks sega kausis kohupiim, suhkur, jahu, hapukoor, muna, vanilliekstrakt ning rosinad.

Jaota kerkinud tainas kaheks ning rulli kumbki tükk ca 40x25 cm ristkülikuks, nii et keskelt jääks tainas veidi paksem, servadest õhem.

Jaota kohupiimatäidis samuti kaheks. Tõsta pool segust tainaristkülikule, nii et see kataks tainatüki keskmise kolmandiku (pikkupidi).

Tee mõlemale poole täidist jäänud tainasse veidi viltu sisselõiked, seejärel voldi need kordamööda vasakult ja paremalt üksteise peale keskele kokku (vt fotot). Lase saiadel veerand tundi ahjuplaadil kerkida.

Küpseta 200kraadises ahjus umbes 20-30 minutit, kuni stritslid on kaunilt kuldsed.

Retsept on mugandatud Qsti blogist, pildid tegi Nami-Nami toimetaja Pille

LISA KOMMENTAAR

Triinp
postitatud 29.04.2008 12:55

Tohutult maitsev stritsel. Tegin algvariandi järgi qsti blogist ja kasutasin ka täidises sulavõid. Rammus kraam, aga stritsel lausa sulas suus.

Eva
postitatud 29.04.2008 23:24

Minulgi see stritsel Qsti blogist järgi proovitud. Maitses mõnusalt mahlane-kohupiimane. Palmikusse sidumine annab küpsetisele hästi sümpaatse välimuse.

Aniitram
postitatud 27.02.2010 20:52

Väga hea stritsel tuleb. Mahlane, imehea. Nii soojalt kui jahtunult. Ja vanaema kiidab veel ilusa palmiku eest ka :D

Hexy
postitatud 25.11.2010 07:51

Päris hea oli. rosinaid järgmine kord ei paneks

Fibin
postitatud 15.03.2012 13:08

äärmiselt maitsev stritsel, täidis tuleb parem kui questi blogi järgi panna sinna võid ja vaniljekastmepulbrit. Täidisele olen lisanud vahel ka kookoselaastusid. Külalised kohati isegi hulluvad sellest.

köögikata
postitatud 03.02.2013 18:38

mina lisasin isegi kohupiima hulka kirsikompotti.ime hea stritsel,kõik osa saanud kiitsid.lihtne valmistada.teen seda juba teist päeva järjest:)

Jeti
postitatud 03.04.2015 13:29

Väga hea stritsel tuleb selle retsepti järgi. Pean mainima, et minul see variant, kus pärm jahu sisse mudida tuleb, ei töötanud. Tainas lihtsalt ei kerkinud. Uurisin isiklkult pärmispetsialistilt, milles asi võib olla, aga ega siin muud järeldust ei ole, kui et pärm tahab ikka käima minekuks 30C sooja saada. Jätkan vanas vaimus ehk pärmi lahustamisega soojas piimas.

Pille
postitatud 28.07.2017 10:10

Tegin õepoja sünnipäevale, ühele stritslile poetasin ohtralt ka pärlsuhkrut peale - jäi eriti rõõmus :)

Annely Roosi
postitatud 15.02.2020 18:31

Eriti hea sidrunikohupiimaga!

Reet Fagerström
postitatud 15.02.2020 20:51

Minu retsept on pisut erinev. Kohupiima sisse tuleb pakike vaniljekreemi pulbrit. Kohupiima sisse vajutan vao ja sinna panen paksemat moosi. Eriti meeldib lastelastele kirsimoosiga.

Helva Kaare
postitatud 18.02.2020 19:35

Täna sai just tehtud.