200 g tahkemat nisuleiba või saia
500 g küpset tomatit
0.5-1 väikest küüslauguküünt
0.5-0.75 dl külmpressitud (hispaania) oliiviõli
maitse järgi soola
Garneering:hakitud keedetud muna
hakitud jamon serrano sinki
hakitud röstitud punast paprikat
Roa valmistamiseks läheb vaja kannmikserit.
Eemalda nisuleivalt/saialt koorik ning pudista sisu (u. 200 g) mikserisse.
Lõika tomatid mikseri kohal väiksemateks tükkideks (nii et mahl kaotsi ei läheks). Kui nisuleib/sai on väga tahke, lase tomatimahlas veidi pehmeneda. Lisa purustatud küüslauguküüs, oliiviõli ja maitse järgi soola.
Püreesta ühtlaseks pastaks, maitsesta ja serveeri.
Salmorejo - Hispaania tomatidipp
Küpsetest suvistest tomatitest saab lihtsa vaevaga maitsva dipikastme, mis sobib nii nisuleiva peale kui ka aedviljakangide ja soolaste kõrsikute dippimiseks.
Maitselt meenutab gazpachot, aga on paksem ja ei sisalda toorest sibulat.