Salmorejo - Hispaania tomatidipp

Küpsetest suvistest tomatitest saab lihtsa vaevaga maitsva dipikastme, mis sobib nii nisuleiva peale kui ka aedviljakangide ja soolaste kõrsikute dippimiseks.
Maitselt meenutab gazpachot, aga on paksem ja ei sisalda toorest sibulat.

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

200 g tahkemat nisuleiba või saia

500 g küpset tomatit

0.5-1 väikest küüslauguküünt

0.5-0.75 dl külmpressitud (hispaania) oliiviõli

maitse järgi soola

Garneering:

hakitud keedetud muna

hakitud jamon serrano sinki

hakitud röstitud punast paprikat

Valmistamine

Roa valmistamiseks läheb vaja kannmikserit.

Eemalda nisuleivalt/saialt koorik ning pudista sisu (u. 200 g) mikserisse. 

Lõika tomatid mikseri kohal väiksemateks tükkideks (nii et mahl kaotsi ei läheks). Kui nisuleib/sai on väga tahke, lase tomatimahlas veidi pehmeneda. Lisa purustatud küüslauguküüs, oliiviõli ja maitse järgi soola.

Püreesta ühtlaseks pastaks, maitsesta ja serveeri.

LISA KOMMENTAAR