Laigulised peedimunad

Klassikalistest peedimunadest veidi erinevad laigulised peedimunad on inspireeritud hiina teemunadest.

Nami-Nami soovitab proovida Kadarbiku peedimahla. 

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

mune

peedimahla

soola

Valmistamine

Keeda munad kõvaks, jahuta kiiresti jooksva külma vee all ning nõruta. Koksi keedetud munade koor lusika abil või lauale koksides kergelt katki.

Aseta munad soolaga maitsestatud peedimahla sisse ning lase 1-2 tundi seista.

Tõsta munad peedimahlast välja ning koori ettevaatlikult.

Marmorjas peedimahlamuster püsib munadel kuni paar tundi, seistes imendub värv ja munad muutuvad ühtlaselt heleroosaks. Seetõttu võiks peedimune valmistada 1-2 tundi enne serveerimist.

Pildi tegi Kaare.

LISA KOMMENTAAR

Kuts
postitatud 19.04.2009 21:56

hommikuks olid ühtlaselt roosad, kuna ma neid väga kaua ei viitsinud peedimahlas leotada...

hexy
postitatud 19.04.2010 08:04

Ilusad roosakad, väga lahe idee.

Kaare
postitatud 07.03.2016 23:42

Väga vahvad ja peedimahl annab mõnusat maitset ka! Hoidsin 1,5 tundi. Pärast koorimist peaks aga tõesti munad ruttu nahka panema, muidu muutuvadki ühtlaselt roosaks :)