Hautatud mustad läätsed

Selle roa valmistamiseks sobivad Puy, Castelluccio ja Beluga läätsed.

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

3 sl oliiviõli

1-2 hakitud väikest sibulat

2 peenelt hakitud sellerivart

1 väikesteks kuubikuteks hakitud porgand või paprika

300 g musti läätsesid (Puy, Beluga, Castelluccio)

3 oksa värsket tüümiani e. aed-liivateed

7.5 dl kuuma aedviljapuljongit

veidi pressitud sidrunimahla

külmpressitud oliiviõli maitse järgi

soola ja musta pipart

Valmistamine

Kuumuta õli laias potis mõõdukal tulel. Lisa hakitud sibul, varsseller ja porgand/paprika ning hauta 5 minutit, aeg-ajalt segades, kuni sibul hakkab pehmenema.

Sega juurde loputatud läätsed, siis lisa tüümianioksad ja kuum puljong. Maitsesta musta pipraga. Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust ja hauta tasasel tulel 15-20 minutit, kuni läätsed on pehmed, aga pole veel lagunema hakanud.

Kui roog liiga kuiv paistab, siis lisa veidi keeva vett.

Eemalda tüümianioksad. Maitsesta sidrunimahla, külmpressitud oliiviõli ja soola-pipraga.

Retsept on mugandatud Briti ajakirjast delicious (March 2008, Braised Puy lentils). Mina kasutasin ökopoest ostetud musti beluuga läätsesid.

LISA KOMMENTAAR

Ristl
postitatud 09.12.2021 17:11

Tõeliselt mõnus roog, saab teha ka siis, kui tundub, et mitte millestki pole enam süüa teha ja poodi ei taha minna.