Röstitud lillkapsas seesamiseemnete ja -õliga

Kui tavalisest röstitud kõrvitsast isu täis saab, siis võib valmistada veidi põnevamat varianti.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

1 suur lillkapsas (u 1,3 kg)

2 sl maisiõli

1 sl röstitud seesamiõli

4-5 tl seesamiseemneid

soola ja musta pipart

Valmistamine

Eemalda lillkapsalt puine varreosa ning lõika väiksemateks õisikuteks. Sega suures kausis lillkapsas, maisiõli, seesamiõli, seesamiseemned, sool ja pipar.

Tõsta suurele ahjuplaadile ning rösti 200kraadises ahjus 20-30 minutit, kuni lillkapsaõisikud on pehmed ja kuldsed.

Retsept on adapteeritud ajakirjast Canadian Living (Sesame Roasted Cauliflower). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.

LISA KOMMENTAAR

zoozi
postitatud 16.04.2010 23:07

Tundus,et oli üsna maitsev.Kahjuks oli lillkapsas ise nii kibe,et rikkus kogu roa:(

Hexy
postitatud 09.07.2010 14:40

Väga hea toit.

Aari
postitatud 21.08.2011 19:59

Väga-väga maitsev, maisiõli puudumisel ajab oliiviõli asja ära ja natuke sidrunimahla teeb maitse veelgi erksamak. Seesamiseemnete krõmpsumine hamba all on mõnus.

Liisi
postitatud 21.01.2013 21:27

Meile meeldis. Mõnus pähkline maitse ja krõmpsuvad seesamiseemned.

Kaare
postitatud 29.01.2020 10:35

Väga hea!